Καταγγελία του Λιβάνου στον ΟΗΕ για τις εκρήξεις βομβητών που σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους

Καταγγελία στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών υπέβαλε ο Λίβανος για τις φονικές επιθέσεις μέσω βομβητών που κατείχαν στελέχη της Χεζμπολάχ σε όλη τη χώρα τον Σεπτέμβριο και για τις οποίες κατηγορεί το Ισραήλ.

Ο υπουργός Εργασίας του Λιβάνου, Μουσταφά Μπαϊράμ υποστηρίζει ότι η επίθεση ήταν ένας «κατάφωρος πόλεμος κατά της ανθρωπότητας, κατά της τεχνολογίας, κατά της εργασίας», λέγοντας ότι η χώρα του κατέθεσε την καταγγελία στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας του ΟΗΕ στη Γενεύη.

«Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην ελβετική πόλη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ένωση ανταποκριτών του ΟΗΕ.

Τον Σεπτέμβριο, προτού το Ισραήλ ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο μετά από ένα χρόνο ασταμάτητων διασυνοριακών επιθέσεων από την Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν, χιλιάδες βομβητές και ασύρματοι που χρησιμοποιούσε η οργάνωση εξερράγησαν, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους και τραυματίζοντας χιλιάδες άλλους σε ολόκληρο τον Λίβανο, σε κάτι που αναφέρθηκε ευρέως ως «επιτυχημένη επιχείρηση» της Μοσάντ.

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για τις επιθέσεις, αλλά ο Μπαϊράμ λέει ότι είναι «ευρέως αποδεκτό διεθνώς, πως το Ισραήλ ήταν πίσω από αυτή την αποτρόπαια πράξη».

«Μέσα σε λίγα λεπτά, περισσότεροι από 4.000 πολίτες επηρεάστηκαν, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν», προσθέτει. Μεταξύ των θυμάτων που δεν σκοτώθηκαν, πολλοί άνθρωποι «έχασαν τα δάχτυλά τους, κάποιοι έχασαν εντελώς την όρασή τους».

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου συνηθισμένα αντικείμενα, αντικείμενα που χρησιμοποιείς στην καθημερινή σου ζωή, γίνονται επικίνδυνα και θανατηφόρα», υποστήριξε ο Μπαϊράμ.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Χεζμπολάχ παρέδιδε στα μέλη της νέους βομβητές λίγο προτού αυτοί εκραγούν

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο Λος Άντζελες-Τουλάχιστον 30 τραυματίες, οι τρεις κρίσιμα
Αγκαλιά 30 εκ. λιρών-Πόσα θα κληθεί να πληρώσει ο διευθύνων της Astronomer σε περίπτωση διαζυγίου
Η Ουάσιγκτον ανακαλεί τις βίζες των βραζιλιάνων δικαστών που διεξάγουν τη δίκη κατά του Μπολσονάρου
Μήνυση Τραμπ στην Wall Street Journal και στον Μέρντοχ-Ζητά 10 δισ. δολάρια για άρθρο με τον Επστάιν
Κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν Ισραήλ και Συρία-Κάλεσμα να αφήσουν τα όπλα οι πολίτες
Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο του Έσεξ που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο-Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί
Γαστρεντερίτιδα σε κρουαζιερόπλοιο εν πλω-Πάνω από 140 κρούσματα
Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες
Nέες συγκρούσεις στη Συρία-Βεδουίνοι και Δρούζοι πολεμούν στην Σουέιντα, ανησυχία για νέο γύρο κλιμάκωσης
Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ιράν επανεξοπλίζει τους συμμάχους Χεζμπολάχ και Χούθι