Πήρε παράταση δύο εβδομάδες η συζήτηση στη Βουλή για τα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων

Αναστέλλεται για περίπου δύο εβδομάδες η συζήτηση στη Βουλή για τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Κύπρο, λόγω των τροπολογιών που κατέθεσε το ΑΚΕΛ και του χρόνου που θα χρειαστούν τα κόμματα για να τις μελετήσουν, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους την Τετάρτη, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ο Πρόεδρός της, Βουλευτής ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς και το μέλος της Επιτροπής, Βουλευτής ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.

Η Επιτροπή συζήτησε το θέμα κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Μυλωνάς, είπε ότι η συζήτηση θα ανασταλεί για μία-δύο εβδομάδες λόγω του επιπλέον χρόνου που θα χρειαστούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων για να μελετήσουν τις πρόσθετες τροπολογίες που κατατέθηκαν.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ κατέθεσε τροπολογίες που αυστηροποιούν το πλαίσιο για την ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων. Σημείωσε ότι το καλοκαίρι το Υπουργείο Παιδείας είχε αποστείλει στη Βουλή τη θέση του επί του θέματος, την οποία η Βουλή έστειλε πίσω «ως ανεπαρκή». Όπως είπε, το Υπουργείο θέσπισε «διάφορα ουσιαστικά κριτήρια και χθες μάς ειδοποίησε με επιστολή ότι αποσύρονται τα κριτήρια».

«Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σοβαρά ζητήματα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τέτοιου είδους προσεγγίσεις», υπέδειξε. «Εμείς θέλουμε η νομοθεσία να είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει η ελληνική νομοθεσία, η οποία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωσε. «Το μόνο συμφέρον που μας ενδιαφέρει είναι το οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό συμφέρον της Κύπρου και του κυπριακού λαού», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εξυπηρέτηση 400 ασθενών από ιατρείο ταχείας διακίνησης ΓΝ Πάφου-Εντός Ιουλίου στις άλλες επαρχίες
Ογδοντάχρονος στα κατεχόμενα φέρεται να μαχαίρωσε τον σύντροφό της πρώην του
Στη Βουλή το φθινόπωρο το νομοσχέδιο για προβλήματα σε διορισμούς στο Δημόσιο
Δαπάνες χωρίς προϋπολογισμό από ΕΟΑ-Επίκληση επιστολής ΥΠΕΣ για δίκαιο ανάγκης
Ζητά αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Αποκατάστασης η ΟΣΑΚ
Παρανομία σε εργασίες λατόμευσης σε τεμάχιο στο Natura 2000 εντοπίζει η Λοττίδη
Θετικά βλέπουν οι βουλευτές την επέκταση φοίτησης σε ειδικά σχολεία-Ανάγκη μέριμνας μετά τα 22 έτη
Χρονοδιαγράμματα για Μακάρειο Στάδιο και λύσεις για σωματεία ζητά η Επ. Παιδείας
Στην Κύπρο πρωτοποριακή κεραία δορυφορικών δεδομένων παρατήρησης Γης
Καλεί σε επανεξέταση του αιτήματός για το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-«Δεν είμαι καθαιρεμένος, ούτε σε αργία»