Χρονιά ρεκόρ το 2024 για τα Κυπριακά αεροδρόμια-Η επιβατική κίνηση θα ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια

Αυξημένη κατά 7,14% ήταν η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου τον Οκτώβριο του 2024 σε σχέση με το 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το οποίο αναφερει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2024 θα είναι νέα χρονιά ιστορικού ρεκόρ για τους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου, ξεπερνώντας τα 12 εκατομμύρια επιβάτες.

«Παρά τις αντιξοότητες από την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων, συνεχίζει να παρουσιάζεται η μεγαλύτερη διαχρονικά διακίνηση επιβατών για την περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου, με αύξηση της τάξης του 5,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, η επιβατική κίνηση στον αερολιμένα Λάρνακας τον Οκτώβριο ξεπέρασε κατά 8,8 % τα αντίστοιχα περσινά μεγέθη, και αντίστοιχα στον αερολιμένα Πάφου ξεπεράστηκαν τα περσινά μεγέθη κατά 3,2%.

Συγκεκριμένα, ο όγκος επιβατών στον αερολιμένα Λάρνακας πλησίασε το 1 εκ. επιβάτες (957.625), ενώ στον αερολιμένα Πάφου ανήλθε στους 380.440 επιβάτες, παρουσιάζοντας την υψηλότερη διακίνηση επιβατών κατά τον μήνα Οκτώβριο.

Με κύριες αγορές αυτές του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας, Ισραήλ, Πολωνίας και Γερμανίας, η κίνηση αεροσκαφών αυξήθηκε κατά 10,54 % σε σχέση με το 2023 και ανήλθε στις 10.390 πτήσεις.

Οι προβλέψεις για την επιβατική κίνηση για το 2024 έχουν αναθεωρηθεί προς τα πάνω για τη συνολική πορεία της χρονιάς, σημειώνει το Υπουργείο, προσθέτοντας ότι το 2024 θα είναι νέα χρονιά ιστορικού ρεκόρ για τους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου, ξεπερνώντας τα 12 εκατομμύρια επιβάτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εκτοπισμένοι κάτοικοι Αποστόλου Βαρνάβα-Σαλαμίνας: Η λύση του Κυπριακού επείγει
Μ. Παναγιώτου: Aνάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης των γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία
ΥΠΕΣ: H δημιουργία συμπλεγμάτων θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις κοινότητες, είμαστε στη διαδικασία προκήρυξης θέσεων
Θλίψη για τον θάνατο του Δρ Τάκη Γεωργίου
Θλίψη Δήμου Λεμεσού για τον θάνατο του μαέστρου Μαρίνου Μιτέλλα
Μέχρι 18 Ιουλίου οι αιτήσεις για εκπαιδευτικούς ορισμένου χρόνου στα μουσικά σχολεία
Διευκρινίσεις από το Τμήμα Δασών-«Απαγορεύεται η κατασκήνωση στα κρατικά δάση»
​​​​​​​Για απαγορευμένες γεννήτριες προειδοποιεί το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
Αφυπηρετεί μετά από τριάντα χρόνια στο Μακάρειο Νοσοκομείο ο Δρ Αβραάμ Ηλία
Διαμαρτυρία κατοίκων Κάμπου στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου για σχέδιο παροχής βοήθειας