Η ρωσική πρεσβεία αρνείται τις κατηγορίες για ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές

Η πρεσβεία της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκε τις κατηγορίες για ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αφού οι αμερικανικές αρχές είπαν ότι οι απειλές για βόμβες στα εκλογικά τμήματα φαινόταν να προέρχονται από τη Ρωσία.

Το FBI επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι οι απειλές με βόμβες σε εκλογικά κέντρα σε πολλές πολιτείες πιθανότατα προήλθαν από ρωσικούς σέρβερς. Αν και το FBI είπε ότι καμία από τις απειλές δεν ήταν αξιόπιστη, ζήτησαν το προσωρινό κλείσιμο πολλών εκλογικών σημείων.

Η απάντηση της ρωσικής πρεσβείας έρχεται αφότου οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, τον περασμένο μήνα, εκτίμησαν ότι Ρώσοι πράκτορες ήταν πίσω από ένα ψεύτικο βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει κάποιον να καταστρέφει επιστολικές ψήφους στην Πενσυλβάνια στα τέλη Οκτωβρίου.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον είπε ότι οι κατηγορίες των ΗΠΑ ήταν «συκοφαντικές και αβάσιμες».

«Όλοι οι υπαινιγμοί για "ρωσικές μηχανορραφίες" είναι κακόβουλες συκοφαντίες, που επινοήθηκαν για χρήση στον εσωτερικό πολιτικό αγώνα των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε η πρεσβεία σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Η πρεσβεία κατηγόρησε τις αμερικανικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης για «υστερία» για υποτιθέμενη ρωσική παραπληροφόρηση σχετικά με τις εκλογές.

Ο γραμματέας Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε εκλογική παρέμβαση από τη Μόσχα, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί ήταν «εντελώς αβάσιμοι», σύμφωνα με το RIA Novosti.

Το CNNi ανέφερε ότι ένα spinoff του ρωσικού «εργοστασίου τρολ» που στόχευε τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016 φαινόταν να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης που προσπαθεί να επηρεάσει το δυτικό και ιδιαίτερα το αμερικανικό κοινό, σύμφωνα με κοινή έρευνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Clemson Media. Εγκληματολογικό Κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Στο μυαλό του Πούτιν-Γιατί ανακοίνωσε τώρα την εκεχειρία των τριών ημερών
Τουλάχιστον 40 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
Φως στα αίτια θανάτου του 17χρονου θα δώσει η νεκροτομή-Πάει Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης
WSJ: Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία-Ετοιμάζεται για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ
Η εξήγηση πίσω από το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκάλεσε μπλάκ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία
Πρωτοφανές μπλακ άουτ παρέλυσε Ισπανία και Πορτογαλία-Πού έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
Στους 65 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη στο Μπαντάρ Αμπάς
Εντοπίστηκε η 16χρονη τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στη Λεμεσό
Συναγερμός στη Βαλτική-Η Γερμανία «σήκωσε» Eurofighter για να αναχαιτίσουν ρωσικό πολεμικό
Κατάφεραν να εξαπατήσουν εταιρεία στη Λεμεσό και να αποσπάσουν πάνω από 640 χιλ. ευρώ