Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στο Λονδίνο με επίκεντρο το Κυπριακό

Στο Λονδίνο βρίσκεται την Τρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος για σειρά υποχρεώσεων με πρωταρχικό στόχο την προώθηση της δίκαιης λύσης του Κυπριακού ζητήματος.

Το πρωί ο Υπουργός είχε συνάντηση μίας ώρας με τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστο Καραολή.

Στη συνάντηση τέθηκαν και αναλύθηκαν οι νεότερες εξελίξεις επί του εθνικού ζητήματος και συζητήθηκε το σημαντικό έργο που επιτελεί σε ένα από τα νευραλγικά κέντρα λήψης αποφάσεων η Ομοσπονδία.

Το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών είναι ο κύριος ομιλητής σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Chatham House) με θέμα: «Ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου: προοπτικές και προκλήσεις».

Η επίσκεψη του κ. Κόμπου, εξ αναβολης από τα μέσα Οκτωβρίου λόγω της τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την ετήσια εκδήλωση για την Κύπρο στο βρετανικό κοινοβούλιο που διοργανώνει η Διακομματική Κοινοβουελευτική Ομάδα για την Κύπρο σε συνεργασία με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία ΗΒ.

Ενδιαφέρον για να παραστούν στην εκδήλωση έχουν δηλώσει άνω των 20 βουλευτών από όλα τα κόμματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κλάφτηκε και ο Φιντάν στην Ολγκίν για τις διώξεις σφετεριστών-Κατηγορίες για «δημιουργία έντασης» από Τατάρ
Μπαίνει σε ισχύ την Πέμπτη ο νόμος για εγγραφές και μεταβιβάσεις οχημάτων υπό ανάκληση
Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα μετά από σύγκρουση φορτηγού με δύο οχήματα στη Λεμεσό
Πλαστογράφησαν έγγραφα για να παραμείνουν στην Κύπρο-Έξι συλλήψεις
Εγκλωβίστηκε στο διαμέρισμά της μετά από φωτιά στην Πάφο-Διασώθηκε μαζί με τον σκύλο της
Από Συλλούρη αλλά και βουλευτές δεχόταν τηλεφωνήματα ο τότε ΓΔ του ΥΠΕΣ για πολιτογραφήσεις-«Ζητούσαν επισπεύσεις»
Πρόστιμο 33 χιλ. ευρώ σε 48χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα-Εντοπίστηκαν από 800 κούτες (pics)
Σάλος με βιβλίο της κυπριακής συμμετοχής στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής-Αποσύρεται με οδηγίες Κασσιανίδου
Μη παραδοχή απάντησαν στις κατηγορίες Μάριος Δημητριάδης και άλλοι οκτώ για τα χρυσά διαβατήρια
Εγκαύματα υπέστησαν οι ένοικοι της οικίας που κάηκε στη Μαλούντα-Προσπαθούσαν να ετοιμάσουν φαγητό