Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στο Λονδίνο με επίκεντρο το Κυπριακό

Στο Λονδίνο βρίσκεται την Τρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος για σειρά υποχρεώσεων με πρωταρχικό στόχο την προώθηση της δίκαιης λύσης του Κυπριακού ζητήματος.

Το πρωί ο Υπουργός είχε συνάντηση μίας ώρας με τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστο Καραολή.

Στη συνάντηση τέθηκαν και αναλύθηκαν οι νεότερες εξελίξεις επί του εθνικού ζητήματος και συζητήθηκε το σημαντικό έργο που επιτελεί σε ένα από τα νευραλγικά κέντρα λήψης αποφάσεων η Ομοσπονδία.

Το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών είναι ο κύριος ομιλητής σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Chatham House) με θέμα: «Ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου: προοπτικές και προκλήσεις».

Η επίσκεψη του κ. Κόμπου, εξ αναβολης από τα μέσα Οκτωβρίου λόγω της τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την ετήσια εκδήλωση για την Κύπρο στο βρετανικό κοινοβούλιο που διοργανώνει η Διακομματική Κοινοβουελευτική Ομάδα για την Κύπρο σε συνεργασία με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία ΗΒ.

Ενδιαφέρον για να παραστούν στην εκδήλωση έχουν δηλώσει άνω των 20 βουλευτών από όλα τα κόμματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δημοσκόπηση REPORTER: Σαρωτικές αλλαγές στον κομματικό χάρτη με σφήνα τον Οδυσσέα
Δημοσκόπηση REPORTER: Ο αγώνας δημοφιλίας των αρχηγών και τα κόμματα που χάνουν από τον… κανένα
Οι συμβολισμοί της ευρωπαϊκής παρουσίας στη Γενεύη απέναντι στην τουρκική αδιαλλαξία
Δεν αναμένει σημαντικές εξελίξεις από τη συνάντηση της Γενεύης για το Κυπριακό ο Έρχιουρμαν
Διπλό μήνυμα στέλνει η παρουσία της ΕΕ στη Γενεύη-Δεν ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη ο ΠτΔ
Μετέφερε σε Ερντογάν τις θέσεις της ΕΕ για το Κυπριακό ο Τουσκ-Τα είπε τηλεφωνικώς με τον ΠτΔ
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις για ψήφο στα 17, αυτόματη εγγραφή, Βουλευτές επικρατείας
Επιβεβαιώνεται η παρουσία της Ε.Ε στη Γενεύη-Δεν ανακοινώθηκε το όνομα
Εκθειάζει την Τουρκία, πάει στη Γενεύη με τα δύο κράτη στη βαλίτσα ο Τατάρ