Ισπανικές τράπεζες προσφέρουν αναστολή πληρωμής δανείου για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

Τράπεζες στην Ισπανία προσφέρουν σε δανειολήπτες, αυτοαπασχολούμενους και μικροεπιχειρηματίες που επλήγησαν από τις πλημμύρες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας τρίμηνη αναστολή πληρωμής δανείου, όπως ανακοίνωσαν οι τραπεζικές ενώσεις.

Τουλάχιστον 217 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμη εξακολουθούν να αγνοούνται στις χειρότερες πλημμύρες που σημειώθηκαν στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Οι τράπεζες βρίσκονται επίσης σε επαφή με το κρατικό πιστωτικό ίδρυμα ICO για να σχεδιάσουν τη λήψη άλλων μέτρων και να βοηθήσουν οικογένειες και εταιρείες να αντεπεξέλθουν στον οικονομικό αντίκτυπο από τις πλημμύρες, ανακοίνωσαν αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ οι ενώσεις.

Το 2020 και το 2021 η κυβέρνηση παρέτεινε την ημερομηνία αποπληρωμής των δανείων που έχουν χορηγηθεί από κρατικά πιστωτικά ιδρύματα ώστε να στηριχθούν οι μεσαίες επιχειρήσεις στον απόηχο της πανδημίας της COVID-19, ενώ παρέτεινε και το πάγωμα στην αποπληρωμή των δανείων ιδιωτών.

Ένα χρόνο αργότερα η ισπανική κυβέρνηση πρότεινε μέτρα ανακούφισης για τους δανειολήπτες προκειμένου να βοηθήσει τις οικογένειες να αντεπεξέλθουν στα υψηλότερα κόστη δανεισμού.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από τα φτερά στη Μαγιόρκα-«Λάθος συναγερμός»
Στα 27 τα αγνοούμενα κορίτσια στο Τέξας-Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων
Άνοιξε ο Σηκουάνας για δημόσιο κολύμπι για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα (pics)
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση στη Μαγιόρκα, πήρε φωτιά το αεροσκάφος-Στους 18 οι τραυματίες
Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στη Μελβούρνη-Αναζητείται ένας ύποπτος
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Στους 24 οι νεκροί, αγωνία για κορίτσια που ήταν σε κατασκήνωση και αγνοούνται