Κύμα συμπαράστασης στην Ιρανή φοιτήτρια που αψήφησε το καθεστώς και γδύθηκε για να διαμαρτυρηθεί

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της Ιρανής φοιτήτριας που έμεινε με τα εσώρουχα της έξω από το πανεπιστήμιο που φοιτά στην Τεχεράνη το Σάββατο ως ένδειξη διαμαρτυρίας στους αυστηρούς κανόνες που έχει επιβάλλει η αστυνομία ηθών.

Η κοπέλα, μετά τη συμβολική πράξη διαμαρτυρίας εντός της πανεπιστημιούπολης του Ισλαμικού Πανεπιστημίου Azad στην Τεχεράνη συνελήφθη και έκτοτε αγνοείται η τύχη της.

Aνθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν πως η φοιτήτρια υπέστη σωματική και σεξουαλική βία κατά τη σύλληψή της και εκφράζουν την ανησυχία τους για τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται. Την ίδια στιγμή, ο δημοσιογράφος Habib Khan υποστηρίζει ότι η νεαρή κοπέλα με το όνομα Ahoo Daryaei είναι ψυχικά άρρωστη και έχει σταλεί σε ψυχιατρική κλινική.

Στο μεταξύ, τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης στα social media, ενώ και η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις ιρανικές αρχές να ελευθερώσουν «άμεσα και άνευ όρων» τη φοιτήτρια.

«Tο θάρρος να αντισταθείς στην καταπίεση», «Πιθανότατα η πιο γενναία γυναίκα στον κόσμο», «Η κοπέλα δεν είναι γενναία επειδή γδύθηκε, αλλά επειδή ήξερε τις συνέπειες», είναι μερικά από τα σχόλια των χρηστών.

Δειτε Επισης

Πατέρας στο Πακιστάν σκότωσε τη 16χρονη κόρη του επειδή αρνούνταν να κλείσει τον λογαριασμό της στο TikTok
Λαβρόφ και Ρούμπιο συζήτησαν για την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή στην σύνοδο της ASEAN στη Μαλαισία
Τραμπ: Θα προσφέρουμε στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο μέσω του ΝΑΤΟ, έρχεται σημαντική ανακοίνωση για Ρωσία
Ευρωβουλή για τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό-«Ανάγκη προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία»
Πώς η ρωσική FSB εκτέλεσε διοικητή της Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μέσα στο Κίεβο
Στο Τέξας ο Τραμπ μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες-Οι επικρίσεις για την αντίδραση της Κυβέρνησης
Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια θα κοστίσει στο Κίεβο για να ανοικοδομηθεί από τον πόλεμο
Ο Νετανιάχου είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου στη Γάζα αλλά υπό προϋποθέσεις
Ούρσουλά για την απόρριψη μομφής: H ΕΕ χρειάζεται δύναμη, όραμα και ικανότητα δράσης