Δεύτερος νεκρός από την κακοκαιρία στη Λήμνο-Ηλικιωμένος γλίστρησε στην αυλή του και πέθανε

Ακόμη μία τραγωδία σημειώθηκε στη Λήμνο με δεύτερο άνδρα να εντοπίζεται νεκρός, στην περιοχή του Κοντιά.

Πρόκειται ειδικότερα για ηλικιωμένο που έχασε τη ζωή του όταν γλίστρησε στην αυλή του, προσπαθώντας να καθαρίσει από τις λάσπες της βροχής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα νεκρός βρέθηκε κτηνοτρόφος που αγνοείτο στην περιοχή του Κοντιά στη Λήμνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρός κτηνοτρόφος από την κακοκαιρία στη Λήμνο-Παρασύρθηκε από χείμαρρο

Το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί ντελαπαρισμένο να έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά λόγω του κύματος κακοκαιρίας Bora που έπληξε το νησί.

Συμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος άνδρας, στην προσπάθειά του να ξεκολλήσει το αυτοκίνητό του από τις λάσπες και το συνέδεσει με το τρακτέρ του, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στα 200 μέτρα απο το σημείο ήταν η στάνη του. Όταν κόλλησε το αυτοκίνητό του στη λάσπη, μετέβη στη στάνη, πήρε το τρακτέρ και τότε προκλήθηκε η τραγωδία.

Νωρίτερα, το πρωί, λίγο μετά τις 10:00, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κάτοικους του νησιού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το σκηνικό της κακοκαιρίας στη Λήμνο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες δέχεται από το πρωί του Σαββάτου η Λήμνος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Μύρινας, Ευάγγελο Χασάπη το μισό τμήμα του νησιού έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς που κινούνται σε πολλές περιοχές του νησιού, καθώς η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει μετακινήσεις υλικών και κατολισθήσεις.

Στην περιοχή Ψύλλοι, πέτρες και χώματα έχουν μεταφερθεί στο οδόστρωμα, δημιουργώντας επικίνδυνη κατάσταση για τα οχήματα.

Προβλήματα εντοπίζονται και στο κέντρο, όπου πέτρες έχουν κατέβει από το γήπεδο, αναγκάζοντας τα οχήματα να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για να περάσουν.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στο δρόμο Άγιος Δημήτρης - Αγκαριώνες, ιδιαίτερα στο ύψος της μάνδρας Βελβέ, όπου η έντονη βροχόπτωση έχει μετατρέψει τον δρόμο σε ποτάμι, καθιστώντας την πρόσβαση στα αυτοκίνητα αδύνατη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 έγραφε: «Προειδοποιητικό μήνυμα λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες) στην περιοχή της Λήμνου. Αποφύγετε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δεκάδεις κλήσεις για απάντληση υδάτων έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ υπάρχουν πληροφορίες από τοπικά μέσα ότι σπίτια στην περιοχή του Κοντιά έχουν αποκλειστεί από τα νερά.

Ο Δήμος Λήμνου εξέδωσε ανακοίνωση για την προστασία των πολιτών, υπογραμμίζοντας την επικινδυνότητα των παραλιακών περιοχών: «Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, ο Δήμος Λήμνου απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να αποφεύγουν σε κάθε περίπτωση τη μετακίνησή τους μέσω των παραλιακών οδών του Ρωμέικου Γιαλού και του Αγίου Ιωάννη Κάσπακα».

Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες, καθιστώντας απαραίτητη την προσοχή όλων για την αποφυγή ατυχημάτων και περαιτέρω ζημιών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Καταγγελία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών στο Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας
Χειρίζεται τη σύλληψη του Ελλαδίτη στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ-Διαβήματα μέσω Τεχνικής Επιτροπής
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα