Δημοσκόπηση New York Times: Στο περιθώριο του στατιστικού λάθους είναι η διαφορά Κάμαλα - Τραμπ

Η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις και ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ παραμένουν σε απόσταση αναπνοής στις επτά κρίσιμες αμερικανικές πολιτείες, δύο ημέρες πριν από τις αμερικανικές εκλογές, σύμφωνα με την τελική δημοσκόπηση, New York Times/Siena College poll.

Η δημοσκόπηση έδειξε την αντιπρόεδρο Χάρις με οριακό προβάδισμα στη Νεβάδα, στη Βόρεια Καρολίνα και στο Ουισκόνσιν, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τραμπ προηγείται ελάχιστα στην Αριζόνα.

Τα ποσοστά των δύο υποψηφίων καταγράφουν μικρή διαφορά στο Μίσιγκαν, στη Τζόρτζια και στην Πενσυλβάνια, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 7.879 πιθανών ψηφοφόρων σε επτά πολιτείες από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου. Στις επτά πολιτείες, οι ποσοστιαίες διαφορές μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων βρίσκονται εντός του 3,5% που είναι το ποσοστό στατιστικού λάθους.

Περίπου το 40% των συμμετεχόντων έχουν ήδη ψηφίσει και η Χάρις έχει προβάδισμα μεταξύ αυτών των ψηφοφόρων σε ποσοστό 8%, ενώ ο Τραμπ προηγείται στους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι είναι πολύ πιθανό ότι θα ψηφίσουν, αλλά δεν έχουν ψηφίσει ακόμη, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Η μικρή διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στην Πενσυλβάνια δείχνει ότι ο Τραμπ κερδίζει δυναμική, σε μία πολιτεία, όπου η Χάρις είχε πλειοψηφία τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων σε όλες τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις των New York Times, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Οι δύο υποψήφιοι διεξάγουν σήμερα προεκλογικές εκστρατείες, με τον Τραμπ να επισκέπτεται την Πενσυλβάνια, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Τζόρτζια, ενώ η Χάρις περιοδεύει στο Μίσιγκαν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εξαφάνιση Μαντλίν Μακάν: Ένα ερειπωμένο σπίτι στο επίκεντρο ερευνών στην Πορτογαλία
Τέλος στην πολιτική των μόνο δύο παιδιών ανά οικογένεια στο Βιετνάμ
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄
Χωρίς συμφωνία ακόμη για τη Μονή Σινά-Διαβεβαιώσεις από την Αίγυπτο
Απαγωγές crypto-επιχειρηματιών στη Γαλλία-Συνελήφθη στο Μαρόκο 24χρονος ως ύποπτος
Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ με Πούτιν-«Η Μόσχα θα απαντήσει στις επιθέσεις της Ουκρανίας»
Ο μικρός αδελφός της Μαντλίν Μακάν προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του 2028-Έρευνες για την εξαφάνισή της
Αγγίζουν τις 1.400.000 οι απώλειες στρατιωτών στο μέτωπο της Ουκρανίας
Νέο κύμα συλλήψεων Δημάρχων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία
Ο Πούτιν απορρίπτει συνομιλίες με Ζελένσκι-«Ζητούν ειρήνη ενώ χτυπούν αμάχους»