Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία-Θα εξεταστεί καταβολή οικονομικής βοήθειας από Υπουργικό

Σε καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, προχωρούν οι οικείες Επαρχιακές Διοικήσεις, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών προσθέτοντας παράλληλα πως, συνεργεία των Επαρχιακών Διοικήσεων Λεμεσού και Πάφου άρχισαν από χθες, Σάββατο 2 Νοεμβρίου, την εκτίμηση των ζημιών σε οικιστικές μονάδες και επαγγελματικά υποστατικά, σε δημαρχούμενες περιοχές και Κοινότητες.

Οι ζημιές, όπως αναφέρει το Υπουργείο, θα αξιολογηθούν προκειμένου να εξεταστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο η καταβολή οικονομικής βοήθειας.

Παράλληλα, ομάδες της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας συνδράμουν από χθες το απόγευμα στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άντληση νερών, αποκοπή δέντρων και αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας ανταποκρίθηκε χθες σε 20 περιστατικά στην Επαρχία Λεμεσού και σε 50 περιπτώσεις στην Επαρχία Πάφου.

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών βρίσκονται σε ετοιμότητα και πλήρη συντονισμό με τα άλλα συναρμόδια Τμήματα, για να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια τους ζητηθεί, με γνώμονα την προστασία των πολιτών.

Λειτουργοί Υπ. Γεωργίας καταγράφουν ζημιές γεωργοκτηνοτρόφων στις πληγείσες περιοχές

Από πλευράς του το Τμήμα Γεωργίας και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες καταγράφουν ζημιές σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν, ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχουν πληγεί κτηνοτροφικά υποστατικά στις κοινότητες Αγίου Αμβροσίου, Ανώγυρας, Αυδήμου, Δωράς, Μαλιάς, Πάχνας Πραστείο Αυδήμου, Κυβίδες Σωτήρας Λεμεσού της Επαρχίας Λεμεσού και Αναρίτας, Μαμώνια και Χολέτρια της Επαρχίας Πάφου.

Προστίθεται ότι στην Επαρχία Πάφου φαίνεται ότι πέραν των κτηνοτροφικών υποστατικών ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν υποστεί και γεωργικές εκμεταλλεύσεις, κυρίως σε Ανατολικές και Δυτικές Κοινότητες της Επαρχίας Πάφου, σε υπαίθριες καλλιέργειες λαχανικών, ελιών αβοκάντο κ.α.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας και των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή και τη Δευτέρα περιοδεία στις πληγείσες περιοχές, ούτως ώστε να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις ζημιές.

Μετά την καταγραφή των ζημιών θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το Εθνικό Πλαίσιο Στήριξης από αντίξοες καιρικές συνθήκες, με την υποβολή δήλωσης των ζημιών στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία.

Στόχος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος είναι η όσο το δυνατόν πιο άμεση καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών και στήριξη των αγροτών.

Προς τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο καλεί όλους τους γεωργοκτηνοτρόφους που έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα να επικοινωνήσουν άμεσα με τα κατά τόπους Επαρχιακά Γεωργικά Γραφεία του Τμήματος Γεωργίας και στα τηλέφωνα 25809903 και 25803909 για την Λεμεσό και στα τηλέφωνα 26804594 και 26804601 για την Πάφο.

Ζημιές υπέστησαν κτηνοτρόφοι της Πάφου να αποζημειωθούν είπε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του ΕΟΑ

Αρκετές μεγάλες ζημιές υπέστησαν κτηνοτρόφοι της επαρχίας Πάφου λόγω της χθεσινοβραδινής έντονης χιονοθύελλας και των ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε  πως  ιδιοκτήτες πολλών  υποστατικών στην περιοχή Αρχιμανδρίτα,  Μάρωνα, στον Άγιο Γεώργιο Κελοκεδάρων στην περιοχή των Χολετριών και στην περιοχή Αναρίτας, Τίμης ανέφεραν πως έχουν υφαρπαγεί στέγες των κτηνοτροφικών υποστατικών  τους και σε μια με δύο περιπτώσεις υπήρξαν απώλειες ζώων.

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΕΟΑ Πάφου ανέφερε πως επικοινώνησε με το Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Πάφου, καθώς επίσης και με το Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο όπου τους ανέφερε για τις ζημιές. Πρόσθεσε επίσης πως συνεργεία των τμημάτων αυτών, όπως ενημερώθηκε, άρχισαν από σήμερα το απόγευμα και το αργότερο αύριο τις ενέργειες για να γίνει η καταγραφή των ζημιών.

Επίσης συνέχισε, έγιναν αναφορές και για ζημιές, σε εποχιακές καλλιέργειες στην χαμηλή περιοχή Πάφου όπου επίσης θα γίνουν καταγραφές από το γεωργικό τμήμα. Ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε πως ζημιές υπήρξαν και σε υποστατικά κατοικίες, και επαγγελματικά υποστατικά τόσο στον Δήμο Πάφου όσο και στον Δήμο Ιεροκηπίας καθώς και σε γειτονικές κοινότητες Χλώρακας και Έμπας.

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του ΕΟΑ Πάφου σημείωσε  πως επικοινώνησε με την Έπαρχο Πάφου και όπως ενημερώθηκε θα εκδοθεί ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών όπου θα καλούνται οι πληγέντες και όσοι έχουν υποστεί ζημιές στα υποστατικά τους είτε σε ηλιακούς θερμοσίφωνες είτε σε τζαμαρίες είτε άλλως πως, ούτως ώστε  να δηλώσουν αυτές τις ζημιές και για να γίνει η καταγραφή από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου .

Είπε ακόμη πως κλιμάκια της Επαρχιακής Διοίκησης θα βρίσκονται επίσης στην ύπαιθρο σε κοινότητες και στον Δ. Πάφου σε μια προσπάθεια να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών εν αναμονή  αποφάσεων από πλευράς κυβέρνησης κατά πόσο θα υπάρξουν αποζημειώσεις ή όχι.

Καταλήγοντας ο κ. Πιττοκοπίτης είπε πως είναι ορθό και δίκαιο να αποζημειωθούν οι πληγέντες.

Να ληφθούν αποφάσεις για έργα στο δίκτυο ομβρίων, ζητά ο Δήμαρχος Πάφου

Την άμεση ανάγκη για λήψη αποφάσεων, τόσο από το κεντρικό κράτος, όσο και από τις τοπικές αρχές, για εκτεταμένα έργα στο δίκτυο ομβρίων υδάτων, υπογράμμισε σήμερα σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, καθώς η Πάφος προσπαθεί να ανακάμψει από τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Φαίδωνος, υπάρχουν στην πόλη 20 σημεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε τέτοιες συνθήκες, αφενός λόγω αγροτεμαχίων δεκάδων στρεμμάτων, που δεν έχουν διαχωριστεί, ώστε να γίνουν έργα οδικού δικτύου και δικτύου ομβρίων υδάτων, αλλά και λόγω του ότι έχουν στενέψει οι κοίτες ρεμάτων που διασχίζουν την πόλη, λόγω οικοδομικών αδειών που δόθηκαν πριν 40-50 χρόνια.

Όσον αφορά τα τεμάχια στα οποία δεν έχουν γίνει έργα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι στην πλειοψηφία τους τ/κ ιδιοκτησίας. Ενδεικτικά ανέφερε, ότι σε ένα από τα 20 προβληματικά σημεία, υπάρχει δίπλα του τεμάχιο της εκκλησίας και, σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, απαγορεύτηκε στον Δήμο να εισέλθει για να κάνει τα απαραίτητα έργα για όμβρια ύδατα. Σημείωσε ότι το αποτέλεσμα ήταν να σχηματιστεί εχθές μία τεράστια λίμνη εκεί, προκαλώντας προβλήματα σε ιδιωτικές περιουσίες, όπως είπε.

«Πρέπει το κράτος και ο Δήμος να αποφασίσουμε να γίνουν οδικά δίκτυα σε αυτές τις περιοχές και κατά συνέπεια να γίνουν και τα δίκτυα ομβρίων υδάτων», είπε, αναφέροντας ότι σε τέσσερα – πέντε από αυτά τα 20 σημεία, εφόσον γίνουν μικρές αλλαγές, μπορεί να μην παρατηρηθεί το χθεσινοβραδινό φαινόμενο. «Στα υπόλοιπα σημεία πρέπει να γίνουν σημαντικά έργα, ακόμη και να κατεδαφιστούν οικίες, γιατί πριν 40-50 χρόνια οι αρμόδιες αρχές έδωσαν άδειες και ενέταξαν σε οικιστικές ζώνες τις κοίτες των αργακιών», είπε.

Στο θέμα αυτό, συνέχισε ο κ. Φαίδωνος, «και ο Δήμος Πάφου και ο ΕΟΑ και το κράτος πρέπει να είμαστε πλέον αμείλικτοι, δεν μπορεί ο καθένας να χτίζει όπου θέλει». Εξήγησε ότι, αφού έχουν χτιστεί τα οικόπεδα, τα νερά ψάχνουν διέξοδο στους δρόμους. «Επειδή στένεψαν τα ρέματα, εάν εχθές η βροχή ήταν τρεις ώρες, κάποια σπίτια θα πλημμύριζαν ή και θα κατεδαφίζονταν από την ορμή του ποταμού», είπε. Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο κάποιες οικείες να απαλλοτριωθούν και να κατεδαφιστούν.

«Όπως είναι η κατάσταση σήμερα, δεν μπορεί η πόλη να διαχειριστεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα», σημείωσε ο Δήμαρχος, εξηγώντας ότι τα δίκτυα ομβρίων υδάτων είναι σχεδιασμένα για να απορροφούν ανά ώρα 30-50 mm βροχής, όμως όταν η βροχόπτωση φτάνει τα 100-200 mm όπως εχθές, μαζί με χαλαζόπτωση, που έριξε κλαδιά και χλωρά φύλλα δέντρων, φράζοντας τα φρεάτια, δεν μπορούν να αποφευχθούν οι καταστροφές.

Ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε την άποψη ότι μόνο λόγω της σχετικά μικρής διάρκειας των φαινομένων δεν υπήρξαν σοβαρότερες καταστροφές, που θα κόστιζαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να αποκατασταθούν, ή ακόμα και τραυματίες και θύματα. «Ήμασταν τυχεροί γιατί οι ζημιές ήταν μικρές και υλικές και κατά 95% θα αποκατασταθούν μέσα στις επόμενες 48 ώρες», είπε, σημειώνοντας ότι η εύρυθμη λειτουργία της πόλης έχει ήδη αποκατασταθεί.

Σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ο κ. Φαίδωνος είπε ότι απευθύνει εκκλήσεις για την κατάσταση του εδώ και μία πενταετία περίπου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το κτίριο είναι «σαράβαλο» και ότι οι οροφές έσταζαν και τα προηγούμενα χρόνια, μετά από βροχοπτώσεις.

«Πολλά κτίρια είναι 35 χρονών και δεν έχουν τέτοια προβλήματα», είπε, σημειώνοντας ότι αυτό το νοσοκομείο χτίστηκε με πολλές κακοτεχνίες και ότι ουδέποτε κάποιος ασχολήθηκε σοβαρά με αυτό, για να σχεδιάσει μία σοβαρή ανακαίνιση, να εντοπιστούν τα προβλήματα και να αποκατασταθούν. Πρόσθεσε, δε, ότι αν μείνει έτσι, δεν πρόκειται να γίνει πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Ο κ. Φαίδωνος έκανε λόγο και για διαχρονικές σκοπιμότητες, σημειώνοντας ότι «ειδικά τώρα με το ΓεΣΥ κάποιους βολεύει τα κρατικά νοσοκομεία να μη λειτουργούν σωστά, για να επωφελούνται κάποιοι άλλοι». Ανέφερε, τέλος, ότι «γενικά υπάρχει μία τρομερή αναποτελεσματικότητα στο κράτος και στις εκάστοτε κυβερνήσεις σε αυτά τα θέματα», εκφράζοντας την άποψη ότι εάν εχθές συνέχιζε η βροχή, θα πλημμύριζαν όλοι οι όροφοι και θα γινόταν λίμνη το νοσοκομείο.

Το ΓΝ Πάφου επισκέφτηκε το πρωί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου πραγματοποίησε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Πάφο.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΓΝ Πάφου Σπύρο Γεωργίου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Πάφου νωρίς το πρωί προκειμένου να διαπιστώσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Ακολούθως, το ΓΝ Πάφου επισκέφτηκε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός μαζί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ Κύπρο Σταυρίδη καθώς και τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Χαράλαμπος Χαριλάου, προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι χθεσινές έντονες βροχοπτώσεις.

«Όλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν θα έχουν επιλυθεί εντός μίας με δύο ωρών» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. υπουργός, διευκρινίζοντας πως δεν έχει επηρεαστεί οποιοσδήποτε ασθενής από τις χθεσινές πλημμύρες και πως το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά. Αυτό που προέχει, επεσήμανε, είναι να προλαβαίνουμε αυτές τις καταστροφές. «Έχουμε μιλήσει με ΟΚΥπΥ και υπάρχουν σαφείς οδηγίες να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε τα προβλήματα που ενδεχομένως να παρουσιαστούν στα νοσηλευτήρια», συμπλήρωσε ο κ. Δαμιανός.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. υπουργός ανέφερε πως το πρόβλημα παρουσιάστηκε στη Μονάδα Θαλασσαιμίας, η οποία όπως είπε, ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσει την προσεχή Δευτέρα. Ξεκαθάρισε δε πως η Μονάδα θα λειτουργήσει κανονικά.

ΟΚΥπΥ: Αποκαστάθηκαν οι ζημιές στο Τμήμα Θαλασσαιμίας

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Τμήμα Θαλασσαιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου «όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Τμήμα Θαλασσαιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου από τη χθεσινή θεομηνία έχουν αποκατασταθεί» .

Ο κ. Χαριλάου πρόσθεσε επίσης πως το επηρεαζόμενο Τμήμα θα λειτουργήσει κανονικά.

Προβλήματα σε κτηνοτροφικά υποστατικά και δρόμους δεν πλημμύρισε το κέντρο Λεμεσού

Σε κτηνοτροφικά υποστατικά και στο οδικό δίκτυο παρατηρήθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα που δημιούργησαν τα ακραία φυσικά φαινόμενα του Σαββάτου, στην επαρχία Λεμεσού, ενώ η πόλη της Λεμεσού δεν κατέγραψε πλημμύρες, όπως στο παρελθόν. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε ο Δήμος Κουρίου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λεμεσού, Γιάννης Τσουλόφτας, η χθεσινή έντονη βροχόπτωση επιβεβαίωσε τον «ορθό σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου και του κέντρου της Λεμεσού».

«Παρά την έντονη βροχόπτωση δεν υπήρξαν προβλήματα και περιστατικά από πλημμύρες στην πόλη», ανέφερε, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης, ο οποίος είπε πως τα κυριότερα προβλήματα της πόλης αφορούσαν σε πτώσεις δέντρων στο οδικό δίκτυο και σε συσσώρευση νερού, σε κάποια σημεία, από σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα που παρασύρθηκαν από τις βροχές.

Δεν παρατηρήθηκαν παλαιότερα προβλήματα πλημμυρών στο κέντρο της πόλης και βεβαίως «όταν κάνεις ένα αντιπλημμυρικό έργο των 20 εκατομμυρίων ευρώ, περιμένεις ότι θα δουλέψει», συμπλήρωσε.

Τα συνεργεία του Δήμου, πρόσθεσε, εργάστηκαν μέχρι αργά χθες το βράδυ για επίλυση των μικροπροβλημάτων που δημιουργήθηκαν και κάποια βρίσκονται και σήμερα στους δρόμους της πόλης για έλεγχο της κατάστασης.

Η πορεία των χθεσινών έντονων καιρικών φαινομένων, προς τα δυτικά, βρήκε στο διάβα της τον Δήμο Κουρίου και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος, Παντελής Γεωργίου, «πολλά δέντρα έπεσαν στο δρόμο και σε σπίτια, κεραμίδια έφυγαν από στέγες, όπως και υπόστεγα χώρων στάθμευσης, αποθήκες από επαγγελματικά υποστατικά, αλλά και πάσσαλοι της ΑΗΚ». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, ενώ οδηγούσε, χρειάστηκε να φρενάρει απότομα, όταν αποκόπηκε καλώδιο της ΑΗΚ, το οποίο κατέληξε στο δρόμο, μπροστά από το όχημα του.

Συνολικά τρία συνεργεία του Δήμου Κουρίου εργάστηκαν μέχρι αργά χθες βράδυ και δυο εργάζονται σήμερα κυρίως για την απομάκρυνση δέντρων, πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την συμβολή της στην αντιμετώπιση των περιστατικών.

Από την χθεσινή κακοκαιρία πλήγηκε και αριθμός κτηνοτροφικών υποστατικών στο δημοτικό διαμέρισμα Πάνω Πολεμιδιών καθώς και σε κοινότητες της Επαρχίας Λεμεσού.

Γύρω στα τέσσερα κτηνοτροφικά υποστατικά υπέστησαν ζημιές στα Πάνω Πολεμίδια, ενώ όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η αναπληρώτρια Έπαρχος, Ηλέκτρα Παναγιώτου, υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε τρία κτηνοτροφικά υποστατικά στην Ανώγυρα, ένα στη Σωτήρα, ένα στο Πραστείο Αυδήμου, δυο στη Δορά και ένα στη Μαλιά, ενώ το πρωί υπήρξε ενημέρωση για ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά σε Κολόσσι, Άγιο Αμβρόσιο, Κυβίδες και Αυδήμου.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης κλήθηκαν για την απομάκρυνση δέντρων σε διάφορες κοινότητες, ενώ ανταποκρίθηκαν και για την απομάκρυνση βράχων μετά από κατολισθήσεις στους δρόμους Αμιάντου – Σαϊττά και Δύμες – Ποταμίτισσας.

Για όλες τις περιπτώσεις, συνέχισε, ενημερώνεται το Υπουργείο Γεωργίας, κλιμάκια του οποίου αναμένεται να αρχίσουν την καταγραφή των ζημιών και την παροχή βοήθειας.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην πόλη και Επαρχία Λεμεσού, η υπηρεσία ανταποκρίθηκε, με έξι συνεργεία, σε 23 περιστατικά που αφορούσαν πτώσεις/ μετακινήσεις δέντρων, πινακίδων, άνοιγμα οχετών και άντληση όμβριων υδάτων.

Άμεση Αντιμετώπιση της χθεσινής καταιγίδας, λέει ο Δήμος Λεμεσού

Ο Δήμος Λεμεσού με σημερινή του ανακοίνωση σημειώνει ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες που προέκυψαν από τη χθεσινή έντονη καταιγίδα που έπληξε την πόλη.

Συγκεκριμένα, έξι συνεργεία του Δήμου, που περιλάμβαναν τις τεχνικές υπηρεσίες, το τμήμα πρασίνου, καθαριότητας και του 24ωρου συνεργείου δράσης, ενεργοποιήθηκαν αμέσως για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των περιοχών που επηρεάστηκαν.

Όπως αναφέρεται, τα συνεργεία του Δήμου εργάστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, εστιάζοντας στα εξής στον καθαρισμό υπονόμων και οχετών από φύλλα και άλλα φερτά υλικά που είχαν συσσωρευτεί λόγω της βροχόπτωσης, την απομάκρυνση σκουπιδιών και σακουλιών με απορρίμματα που είχαν παρασυρθεί από τον έντονο άνεμο στους δρόμους και τα πεζοδρόμια και την απομάκρυνση δέντρων που είχαν αποκοπεί από τους ισχυρούς ανέμους, για την αποφυγή κινδύνων.

«Χάρη στις γρήγορες και συντονισμένες ενέργειες των συνεργείων του Δήμου, δεν υπήρξε καμία απειλή για την ασφάλεια των πολιτών και η κατάσταση σταδιακά ομαλοποιήθηκε. Οι εργασίες καθαρισμού των οχετών συνεχίζονται και σήμερα, με την ολοκλήρωσή τους να αναμένεται μέχρι αύριο», αναφέρεται.

Τέλος, Δήμος Λεμεσού εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον ΕΟΑ για τη συνεργασία τους στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απεργοί έριξαν την πύλη εισόδου της «βουλή» στα κατεχόμενα-Απειλούν με κλιμάκωση μέτρων
Ανησυχία για τα αποθέματα ψαριών στην Πάφο-Κινδυνεύουν με εξάλειψη οι ψαράδες
Παραμυθένιες εικόνες από το Τρόοδος-Στα λευκά η οροσειρά μετά την έντονη χιονόπτωση (vid&pics)
Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για αλλαγές σε συμβάσεις και αύξηση κόστους ζωής-Διαμαρτυρία έξω από τη «βουλή»
Μόλις καταδίκες για την κατάρρευση ξενοδοχείου που σκοτώθηκαν 35 Τ/κ στην Τουρκία-Απογοήτευση στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Το ξεχωριστό τραγούδι του ειδικού σχολείου Ευαγγελισμός για τα Χριστούγεννα-Συγκινητικό μήνυμα ελπίδας
Ένας ακόμη συνεχιστής της παράδοσης… Ο κ. Γιάννης παράγει πιδκιαύλια και θυμίζει μία Κύπρο άλλης εποχής
Τα κεφάλαια που έκλεισαν για την παιδεία το 2024 και οι εκκρεμότητες για Μιχαηλίδου το 2025
Η ευρωπαϊκή οικονομία που παραπαίει, η μάχη με τον πληθωρισμό και οι κίνδυνοι του 2025 στην οικονομία
Χτυπά Χριστουγεννιάτικα την πόρτα στην Κύπρο η «Elena»-Φέρνει καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια