Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο ΓΝ Πάφου-Σε κανονική λειτουργία από αύριο ο θάλαμος Θαλασσαιμίας

Σε άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προέκυψαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου κατά την εκδήλωση της κακοκαιρίας προχώρησε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός, σε επιτόπια επίσκεψη του σήμερα, Κυριακή στο νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι ο κ. Δαμιανός ανέφερε πως οι ζημιές αποκαταστάθηκαν άμεσα και πως από αύριο, Δευτέρα ο θάλαμος Θαλασσαιμίας θα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

Ο κ. Δαμιανός σημείωσε πως αφού ενημερώθηκε το Σάββατο για τα προβλήματα στο ΓΝ Πάφου, αμέσως επικοινώνησε με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας έτσι ώστε να καταγραφούν οι ζημιές, για να δουν από πού προέρχονται και να αποφασιστεί τι πρέπει να γίνει.

Πρόσθεσε πως "ο ΟΚΥπΥ ενήργησε μαζί με τον εργολάβο άμεσα, και έχουμε σήμερα επισκεφθεί επί τόπου την κατάσταση. Φαίνεται ότι εντός της επόμενης μίας ώρας θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί".

Επεσήμανε επίσης πως δεν έχει επηρεαστεί κανένας ασθενής και πως λειτουργεί το Νοσοκομείο κανονικά, ενώ και η Κλινική της Θαλασσαιμίας θα λειτουργήσει κανονικά αύριο, Δευτέρα, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Άρα σ’ αυτή την περίπτωση συνέχισε, "δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα", ενώ είπε πως το σημαντικό είναι να προσπαθούν να προλαμβάνουν αυτές τις καταστροφές. "Φαίνεται ότι η καταστροφή είχε γίνει λόγω της αναβάθμισης του Νοσηλευτηρίου σε άλλο μέρος του κτηρίου που είχε αφήσει νερό να μπει σε συγκεκριμένη κλινική" είπε.

Αυτό, συνέχισε ο Υπουργός Υγείας, έχει επιλυθεί, προσθέτοντας πως έχουν συζητήσει και με τον ΟΚΥπΥ.

Είπε ακόμη πως υπάρχουν σαφείς οδηγίες να προχωρήσουν ώστε να εντοπίσουν τα προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να δημιουργηθούν και σε άλλα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, έτσι ώστε να αποφευχθούν αυτού του είδους τα προβλήματα στο μέλλον.

DOC.20241103.7515568.geniko-nosokomeio-pafou

Σύμφωνα με τον κ. Δαμιανό, εντός του 2024, 2025 και 2026 γίνεται αναβάθμιση σε διάφορα σημόσια νοσηλευτήρια έτσι ώστε να αναβαθμιστούν τα κτήρια και οι υπηρεσίες.

Είπε ακόμη πως ο ΟΚΥπΥ έχει το σχέδιο δράσης, προσθέτοντας πως εκεί που πρέπει "θα στηριχθεί από εμάς και πρέπει να προσπαθούμε να αποφεύγονται όλα αυτά τα προβλήματα".

Ερωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν άλλα τμήματα και το πρόβλημα ήταν στην Μονάδα της Θαλασσαιμίας η οποία "ούτως η άλλως δεν λειτουργούσε χτες βράδυ" ενώ θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει.

Επανέλαβε επίσης πως θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες εντός των επόμενων λίγων ωρών. Το πρόβλημα, συνέχισε, ήταν από το ταβάνι. Επανέλαβε πως λόγω της αναβάθμισης του Νοσηλευτηρίου έχουν γίνει κάποιες εργασίες, οι οποίες επηρέασαν γειτονικές κλινικές.

Σημειώνεται πως το Νοσοκομείο επισκέφθηκαν σήμερα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Κύπρος Σταυρίδης καθώς και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Χαράλαμπος Χαριλάου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εγκαινίασε το Μνημείο Ελευθερίας ο Πρόεδρος-«Κομμάτι της ζώσας ιστορίας μας»
Γύρισαν την πλάτη στην ηλεκτρονική ταυτότητα οι Κύπριοι-Μόλις δέκα χιλιάδες αιτήσεις σε δύο μήνες
Στους 30.000 οι δικαιούχοι αγρότες για εκταρικές επιδοτήσεις ύψους €60 εκατομμυρίων
ΒΙΝΤΕΟ: Χαλασμός Κυρίου σε πολλές περιοχές-Καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα
Αντί να φύγουν τα δύο αναψυκτήρια, φύτρωσε και τρίτο στον Ακάμα-Καταγγελίες από Terra Cypria
Παίρνει μέτρα για μείωση των πυρκαγιών η ΑΗΚ-Υπογειοποιεί καλώδια σε καίρια σημεία
Νέο κοινοτάρχη εκλέγει η Άλασσα μετά την απόφαση του εκλογοδικείου-Στις 18:00 κλείνουν οι κάλπες
Η ώρα άλλαξε, η συζήτηση για διακοπή μετάβασης από θερινή σε χειμερινή παραμένει
Επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες-Πέφτει η θερμοκρασία
Παραχωρήθηκε δωρεάν πιάνο σε δημοτικό στον Κορμακίτη-Ευχαριστίες σε Πρώτη Κυρία και Αριστοτέλους