Μετά το άδειασμα του ΔΗΣΥ σχετικά με την δήλωσή του για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τελικά ο βουλευτής του, Κυριάκος Χατζηγιάννης ανακάλεσε τα όσα είπε, εκφράζοντας την λύπη του και κάνοντας λόγο για παρερμηνεία της τοποθέτησής του.
Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείσαι τον πατριωτισμό και την υπευθυνότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε τη στήριξή του ως προς τη πολιτική που ακολουθεί για τον Ελληνοτουρκικό διάλογο, όπως εξάλλου, «το έχω χαιρετήσει κατ' επανάληψη και στο παρελθόν».
Παράλληλα δήλωσε πως είναι από τους πλέον διαχρονικούς υποστηρικτές της εμβάθυνσης των σχέσεων Κύπρου-Ελλάδας, σημειώνοντας την ενίσχυση των στρατηγικών και εθνικών σχέσεων, με την αποφασιστική συμβολή του κ. Μητσοτάκη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άδειασμα Χατζηγιάννη για την κριτική στον Μητσοτάκη-«Δεν εκφράζουν και δεν εκπροσωπούν τον ΔΗΣΥ»
Ο κ. Χατζηγιάννης σημείωσε πως οι μεγάλες του ανησυχίες εξακολουθούν να υφίστανται όσον αφορά την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας από πλευράς της Τουρκίας μέσω της ισχύος, σε περιοχές που δεν δικαιούται με βάση το διεθνές δίκαιο. «Γεγονός που γίνεται πιο αισθητό σε σχέση με την διαδικασία υλοποίησης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης» διευκρίνισε τονίζοντας παράλληλα πως «αυτό είναι το σημείο για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση και προβληματισμός αφού, η πορεία της υλοποίησης του έργου θα πρέπει να κινείται στη βάση τόσο του διεθνούς δικαίου όσο και του δικαίου των συμβάσεων».
Καταλήγοντας, σημείωσε πως «μακάρι μα μακάρι, για το καλό του έθνους μας, οι ανησυχίες μου να διαψευσθούν».