Συζητά με τους γιατρούς ξανά το πρωί της Πέμπτης ο Υπουργός-«Είναι μικρή η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών»

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρη Κούμα και με τον πρόεδρο του κλάδου ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ Μωυσή Λάμπρου θα έχει την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου και ώρα 9.30 π.μ. ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανού, αναφορικά με τη συνεχιζόμενη απεργιακή κινητοποίηση των ιατρών του ΟΚΥπΥ.

Ο κ. Δαμιανός δήλωσε ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά και πως η απεργία θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, καθώς είναι μικρή η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών.

Προσέθεσε πως η συμφωνία του 2020 περιείχε πολλές ασάφειες στα πρώτα βήματα του ΓεΣΥ, τονίζοντας πως χρειάζεται νέα συμφωνία για την περίοδο 2025-2027, με ένα καινούργιο σχέδιο κινήτρων και ενσωμάτωση των ποσών της περιόδου 2023-2024, όπως υπέδειξε και η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Την ίδια στιγμή, το ζήτημα αναμένεται να τεθεί εκ νέου επί τάπητος και στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής, καθώς στην ατζέντα της υπάρχει προσθήκη θέματος υπό τον τίτλο «Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας αναφορικά με την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας μεταξύ του ΟΚΥΠΥ και του ιατρικού προσωπικού του για πρόσδοση οικονομικών κινήτρων για παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας κατά το έτος 2023». Στη συζήτηση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, του ΟΑΥ, του ΟΚΥΠΥ, της ΠΑΣΥΔΥ, της ΠΑΣΥΚΙ και του ελεγκτικού οίκου Deloitte. Η συμπερίληψη του ελεγκτικού οίκου έγινε ώστε να αναλύσει την έκθεση που ετοίμασε.

Υπενθυμίζεται ότι προσπάθεια μεσολάβησης για το ζήτημα είχε κάνει, μετά την συνεδρία της προηγούμενης εβδομάδας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Ευθύμιος Δίπλαρος, η οποία, ωστόσο, δεν απέδωσε τελικά καρπούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα σκαριά νέα συνάντηση Δαμιανού και γιατρών-Στο μικροσκόπιο της Βουλής η διαπραγμάτευση

Δειτε Επισης

Στην Επιτροπή Οικονομικών οι άμεσες μεταφορές πιστώσεων σε ευρώ στην Ευρώπη
Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του ΔΣ του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, Πέτρος Μιχαηλίδης
Σεβασμός ΟΚΥπΥ στους νοσηλευτές-«Εργαζόμαστε για ένα σύστημα υγείας που τους ενισχύει»
«Πράξεις αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας»-Τιμήθηκαν οι έξι γυναίκες της ΕΦ που κατέγραψαν τις περισσότερες αιμοδοσίες
Ετοιμάζουν εφαρμογή για τους αγρότες-Θα ενημερώνονται για αγρομετεωρολογικές και άλλες υπηρεσίες
Νέο μέτωπο στους κύκλους της Ιεράς Συνόδου-Άλλα ο Αρχιεπίσκοπος και άλλα ο Μόρφου για τον νέο Πάπα
Μήνυμα ΠΑΣΥΔΥ για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών-«Είναι η ραχοκοκαλιά της υγειονομικής περίθαλψης»
Άρχισαν οι τελικές εξετάσεις σε Λύκεια και Τεχνικές-Ολοκληρώνονται στις 23 Μαΐου
Δίπλα στους νοσηλευτές ο ΠΙΣ-«Ακρογωνιαίος λίθος φροντίδας προς τους ασθενείς»
Ζητά επένδυση στο προσωπικό του τομέα της υγείας η ΠΑΣΥΝΟ-«Γάγγραινα η έλλειψη νοσηλευτών για το σύστημα»