Ένα βήμα πιο κοντά στο visa waiver από τις ΗΠΑ η Κύπρος

«Ένα βασικό προαπαιτούμενο για την ένταξη της στο Αμερικανικό Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων (Visa Waiver Program) έχει εκπληρωθεί», ανακοίνωσε σε ανάρτησή της, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, η οποία αναφέρθηκε σε άλλο ένα ορόσημο που επιτεύχθηκε στην πορεία προς την πλήρη απαλλαγή.

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το ποσοστό απόρριψης θεωρήσεων εισόδου για Κύπριους πολίτες για το 2024 είναι στο 2,16% , κάτω δηλαδή από το όριο του 3%.

«Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί ένα ακόμη κρίσιμο βήμα προς την ένταξη της χώρας μας στο Αμερικανικό Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων και επισφραγίζει τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε από πλευράς Κυπριακής Κυβέρνησης, ιδιαίτερα το τελευταίο έτος, στις τεχνικές διαβουλεύσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ», δήλωσε η κ. Πική.

«Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στον στόχο της επίτευξης της ένταξης της Κύπρου στο Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων το συντομότερο, εντός του 2025, και μεθοδικά θα εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση έτσι ώστε σύντομα οι Κύπριοι πολίτες να μπορούν να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, για τουριστικούς και επαγγελματικούς σκοπούς, χωρίς την υποχρέωση έκδοσης θεώρησης διαβατηρίου», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Πηγή συνεργασίας η Ενέργεια για τον Πρόεδρο-«Η ανάπτυξη φυσικών πόρων να γίνεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Συμμετέχουν Κύπριοι στο κίνημα «Παγκόσμια Πορεία προς τη Γάζα»-Απευθύνουν έκκληση για στήριξη
Συντάχθηκε για προσωρινή παύση εξορύξεων στη θάλασσα ο Πρόεδρος-Εν αναμονή επιστημονικών δεδομένων
Τραβούν τέρμα το σχοινί οι Τούρκοι-Ανακοινώνει χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού το ψευδοκράτος
Συναντήθηκε με Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ενημερώθηκε για τις επαφές Ολγκίν στην Τουρκία
Συνομίλησαν για το Κυπριακό και για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή Πρόεδρος και Αμπντάλλα
Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς ο Πρόεδρος-Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας
Από τον Ίλον Μασκ στους αριστίνδην-Οι ευκαιριακές συμμαχίες αυξημένου ρίσκου χωρίς πολιτικό υπόβαθρο
Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς