Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με 370 ψήφους υπέρ, 282 ψήφους κατά και 36 αποχές (από σύνολο 688 έγκυρων ψήφων) εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το νέο Κολέγιο των Επιτρόπων, το οποίο πρότεινε για τη δεύτερη θητεία της η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η νέα σύνθεση της Κομισιόν αναλαμβάνει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου, με ένα μήνα καθυστέρηση από την προβλεπόμενη λήξη της θητείας της απερχόμενης Κομισιόν την 1η Νοεμβρίου.

Η ψηφοφορία για το νέο Κολέγιο των Επιτρόπων στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Στρασβούργο. Προηγουμένως, η κ. Φον ντερ Λάιεν παρουσίασε τις πολιτικές της προτεραιότητες και τα πρόσωπα που στελεχώσουν την Επιτροπή, ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και ευρωβουλευτών.

Κατά τη συζήτηση το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), οι Σοσιαλδημοκράτες (S&D), οι Φιλελεύθεροι (Renew) και οι Πράσινοι είχαν ανακοινώσει πως θα ψήφιζαν υπέρ. Οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) είχαν αποφασίσει πως οι εθνικές αντιπροσωπείες που συμμετέχουν στην ομάδα θα ψήφιζαν κατά βούληση. Εναντίον είχε ανακοινώσει πως θα ψήφιζε η Αριστερά, καθώς και οι ακροδεξιές ομάδες Πατριώτες για την Ευρώπη (PfE) και Ευρώπη των Κυρίαρχων Εθνών (ESN)

Θα εργαστεί σκληρά και αποφασιστικά, λέει ο Επίτροπος Καδής

Τα επόμενα πέντε χρόνια θα εργαστεί με τους συνεργάτες του σκληρά και αποφασιστικά και θα συνεργαστεί με τους συναδέλφους του για μια καλύτερη Ευρώπη, αναφέρει σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Αλιεία και τους Ωκεανούς, Κώστας Καδής, ο διορισμός του οποίου επικυρώθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) την Τετάρτη στο Στρασβούργο.

«Η σημερινή έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2024-2029 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην προσπάθεια αντιμετώπισης των μεγάλων προκλήσεων που βρίσκονται ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνει ο κ. Καδής, προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνω με μεγάλη χαρά και τιμή τα καθήκοντα του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Αλιεία και τους Ωκεανούς».

Ο Κώστας Καδής επισημαίνει ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα εργαστεί με τους συνεργάτες του «σκληρά και αποφασιστικά» για τη στήριξη και ευημερία των παράκτιων κοινοτήτων και των αλιέων της Ευρώπης, όπως επίσης για την προστασία και αειφόρο διαχείριση των ωκεανών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

«Ως μέλος του Κολλεγίου των Επιτρόπων θα συνεργαστώ στενά με τους συναδέλφους μου για μια καλύτερη Ευρώπη, για την ευημερία και πρόοδο των Ευρωπαίων πολιτών», καταλήγει ο κ. Καδής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνέχεια στις αντιδράσεις και δηλώσεις για τη μαντίλα στα σχολεία στα κατεχόμενα
Το άνοιγμα μαρωνίτικων χωριών ως ΜΟΕ ζήτησε από τον ΠτΔ η κοινότητα Μαρωνιτών
Σφοδρή επίθεση Λετυμπιώτη σε δύο μέτωπα-«Διαφωνεί η ηγεσία του ΔΗΣΥ με αποφάσεις του ΔΗΣΥ»
Συνεχίζει με αποφασιστικότητα την πολιτική της λύσης «δύο κρατών» ο Τατάρ
Λογική θεωρεί την λύση δύο κρατών η Άγκυρα-«Ρητορικές που έχουν μείνει 50 χρόνια πίσω»
Για διαστρέβλωση κατηγορεί τον Χαμπουλά ο ΔΗΣΥ-«Υπαινιγμοί που εξυπηρετούν ξένα αφηγήματα»
Από 190 ευρώ στα 250 αυξάνεται το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους-Οι προϋποθέσεις που τίθενται
Αποχωρεί ο Χαμπουλάς από τον ΔΗΣΥ-«Δεν μπορώ και δεν πρόκειται ποτέ να συμπορευθώ με επιλογές που δεν με εκφράζουν»
Ανακοίνωσε Πασχαλινό επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους ο Πρόεδρος
Αφυπηρετεί η μακροβιότερη Γενική Διευθύντρια του Υγείας, διορίζει αναπληρωτή ο Πρόεδρος-Παίρνει σειρά ο Παναγή