Ιστορική χαρακτήρισε τη Διακυβερνητική Ελλάδας-Κύπρου ο ΠτΔ

Ιστορική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τη σημερινή διακυβερνητική μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, σε συνέχεια της πρώτης, που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα.

Στη διακυβερνητική συμμετέχουν 14 Υπουργοί της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, γεγονός που επεσήμανε στις δηλώσεις του στην κατ΄ιδίαν συνάντησή τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Και οι δύο χώρες είχαμε διακυβερνητικές συνόδους με άλλα κράτη, αλλά δεν είχαμε μεταξύ μας και άρα ήρθαμε με την απόφαση το 2023 να καλύψουμε ένα σημαντικό κενό και το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν αποτελέσματα, υπάρχουν παραδοτέα από αυτές τις συνόδους, ειδικότερα για θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη", ανέφερε ο Πρόεδρος.

Επεσήμανε ότι η Λευκωσία έχει πάρει τεχνογνωσία από την Αθήνα σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού και η Κύπρος μπορεί να συνεισφέρει στον τομέα της ναυτιλίας, ενώ υπάρχουν και κοινές επιδιώξεις σε θέματα για παράδειγμα, που αφορούν τις τιμές των φαρμάκων.

Ανέφερε ότι θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και τη συνάντηση που έγινε στη Νέα Υόρκη και οι περιφερειακές εξελίξεις, ενώ επεσήμανε και τη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ χθες στην Αθήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ξεχωριστή σημασία της δεύτερης αυτής συνάντησης, αναφέροντας ότι έχει διαφορετική χαρακτήρα και τα αποτελέσματα ως τώρα είναι μετρήσιμα, ως επιστέγασμα μιας εξαιρετικής διμερούς συνεργασίας.

"Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας μας σε πολλούς τομείς, στις ψηφιακές εφαρμογές, την υγεία, τη ναυτιλία, την παιδεία και την ενέργεια", ανέφερε. Είπε ότι και οι δύο Κυβερνήσεις διακρίνονται για την μεταρρυθμιστική τους διάθεση, για το καλό των πολιτών.

"Η Κύπρος έχει κάθε λόγο ειδικά στα ζητήματα της απόδοσης της οικονομίας να είναι εξαιρετικά περήφανη για αυτά τα οποία έχει πετύχει", είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα συζητηθούν τα μείζονα εθνικά ζητήματα εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων.

"Να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το γεγονός ότι επιτεύχθηκε όπως φαίνεται μια εκεχειρία στο Λίβανο, που θα επιτρέψει την εφαρμογή μιας παλιάς απόφασης για να εκτονωθεί αυτή η περιφερειακή κρίση και να στρέψουμε την προσοχή μας για να επιτευχθεί αντίστοιχη εκεχειρία και στη Γάζα και να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή", ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι πάντα παράγοντες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό αναγνωρίζεται και από τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ, από τους εταίρους στην ΕΕ και τις ΗΠΑ και οι δύο χώρες θα είναι πάντα συντονισμένες για να μπορούν να ενισχύουν το κοινό τους αποτύπωμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Προκαλεί και πάλι ο Τατάρ για τις συλλήψεις σφετεριστών-«Είδαν την επιτυχία μας και θέλησαν να χαλάσουν το παιχνίδι»
Δεύτερη απάτη με ψευδή εταιρεία κρυπτονομισμάτων-Στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες
Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό
Συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο στα κατεχόμενα για τον σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Στην Γερμανία τον έψαχναν στην Κύπρο τον εντόπισαν-Καταζητείτο 33χρονος από τον Αύγουστο του 2021
Εντοπίστηκε πιστόλι και αριθμός φυσιγγίων σε τάφο στη Λεμεσό-Διερευνάται σύνδεση με εγκληματική ενέργεια
Οι φωτογραφίες με τους επενδυτές από το κινητό Τζιοβάννη και η πολιτογράφηση Γκορνόφσκι στην δίκη Al Jazeera
Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»