Με τρίπτυχο εξήγγειλε υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του ΔΗΣΥ ο Σωτήρης Φλουρέντζος

Μετά τον Γιάννη Καρούσο, στη μάχη για τη διεκδίκηση της κενής θέσης αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ μπήκε και ο δικηγόρος και μέλος του κόμματος, Σωτήρης Φλουρέντζος.

Με ανακοίνωση που ανήρτησε στο Χ, ο κ. Φλουρέντζος ανέφερε πως το κόμμα χρειάζεται επειγόντως μία ξεκάθαρη και ισχυρή πολιτική κατεύθυνση, που να βασίζεται στις αρχές και τις αξίες του ΔΗΣΥ και που να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας. «Ως μέλος του ΔΗΣΥ και όχι προϊόν του κομματικού σωλήνα, η υποψηφιότητά μου αντικατοπτρίζει το δημοκρατικό και ανοιχτό πνεύμα του κόμματος», δήλωσε. Διευκρίνισε, ταυτόχρονα, πως θεωρεί πως η υποψηφιότητά του δεν έχει την εύνοια του Προεδρικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε τον χορό των υποψηφιοτήτων για την αντιπροεδρία του ΔΗΣΥ ο Καρούσος

«Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ανησυχίες και τις προσδοκίες της κομματικής βάσης, από εκεί προέρχομαι, καθώς και τις ανάγκες και απαιτήσεις των παραγωγικών τάξεων της χώρας, εκεί εργάζομαι. Η υποψηφιότητά μου, αν και μπορεί να θεωρείται αουτσάιντερ από κάποιους, είναι πρόσκληση για διάλογο, συμμετοχή και συλλογική δράση, αλλά και στοίχημα για το ίδιο το κόμμα και την ανανέωση του», πρόσθεσε ο κ. Φλουρέντζος.

Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε να εργαστεί με διαφάνεια για το τρίπτυχο διασφάλιση της ενότητας, ενίσχυση της πολιτικής ταυτότητας της παράταξης και προώθηση σύγχρονων πολιτικών.

«Τα αποτελέσματα των Προεδρικών Εκλογών του 2023, καθώς και οι εκλογές για την Ευρωβουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση του 2024, ανέδειξαν την κοινή μας ευθύνη προς το κόμμα μας και, κυρίως, προς την πατρίδα μας», ανέφερε εισαγωγικά ο υποψήφιος.

«Με πλήρη συναίσθηση αυτού του χρέους, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η απόφασή μου βασίζεται στην ακλόνητη πίστη ότι το κόμμα μας χρειάζεται επειγόντως μια ξεκάθαρη και ισχυρή πολιτική κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση που να βασίζεται στις αρχές και αξίες του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανταποκρινόμενη όμως και στις προκλήσεις της εποχής μας. Ως μέλος του ΔΗΣΥ και όχι προϊόν του κομματικού σωλήνα, η υποψηφιότητά μου αντικατοπτρίζει το δημοκρατικό και ανοιχτό πνεύμα του κόμματος», τόνισε.

«Γνωρίζω ότι η υποψηφιότητά μου δεν έχει την εύνοια του Προεδρικού, καθώς η ευθύτητα και η ανεξαρτησία της σκέψης μου συχνά έχουν προσωπικό κόστος. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα ότι οι πραγματικοί ηγέτες επιλέγουν να περιβάλλονται από ανθρώπους που τολμούν να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις. Αυτό είναι το μήνυμά μου και προς την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, και Αννίτα Δημητρίου. Η ποικιλομορφία στη σκέψη αποτελεί κινητήριο δύναμη για την πρόοδο και όχι εμπόδιο συνεργασίας», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε πως «γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ανησυχίες και τις προσδοκίες της κομματικής βάσης, από εκεί προέρχομαι, καθώς και τις ανάγκες και απαιτήσεις των παραγωγικών τάξεων της χώρας, εκεί εργάζομαι. Η υποψηφιότητά μου, αν και μπορεί να θεωρείται αουτσάιντερ από κάποιους, είναι πρόσκληση για διάλογο, συμμετοχή και συλλογική δράση, αλλά και στοίχημα για το ίδιο το κόμμα και την ανανέωση του».

Εφόσον εκλεγώ, σημείωσε ο Σωτήρης Φλουρέντζος, δεσμεύομαι να εργαστώ με αφοσίωση και διαφάνεια, επιδιώκοντας:

  1. Τη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος: Μέσα από ανοιχτή επικοινωνία και αλληλοσεβασμό, θα εργαστώ για την ενίσχυση της συνοχής, αντιμετωπίζοντας παράλληλα φαινόμενα που πλήττουν την αξιοπιστία μας,
  2. Την ενίσχυση της πολιτικής μας ταυτότητας: Με στόχο να επαναφέρουμε το ΔΗΣΥ ως ηγετική πολιτική δύναμη της χώρας.
  3. Την προώθηση σύγχρονων πολιτικών: Θα αναπτύξω πολιτικές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, βασισμένες στις φιλελεύθερες αρχές, μακριά από παρωχημένες συντηρητικές αντιλήψεις.

«Καλώ τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου, ώστε να οικοδομήσουμε ξανά ένα δυνατό, σύγχρονο και αξιακό κόμμα, αφοσιωμένο στην ελευθερία, τη δημοκρατία και την ελεύθερη οικονομία. Καλώ, επίσης, όλα τα μέλη και τους υποστηρικτές του ΔΗΣΥ, ανεξαρτήτως θέσης, να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την προσπάθεια», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Α. Δημητρίου: Η διεθνής κοινότητα να περάσει από τα λόγια στις πράξεις
Σ. Παπαδούρης: Οι Οικολόγοι απορρίπτουν κάθε μορφή διχοτόμησης
Πρόεδρος για πενταμερή-«Έχουμε ξεκάθαρο πλάνο, τα ΜΟΕ δεν αντικαθιστούν τη λύση του Κυπριακού»
«Ο Μακάριος βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από επίδοξους δολοφόνους του, κτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο όταν έμαθε για την εισβολή»
Η 15η Ιουλίου 1974 στη Λεμεσό, μια μέρα βαμμένη στο αίμα-«Σαν σακιά ζωντανοί και νεκροί, άνοιξαν λάκκους σε κοιμητήριο»
Αναχωρεί για Νέα Υόρκη ο Τατάρ για να συμμετάσχει στην πενταμερή
«Θα μπορούσαν να αποφευχθούν πραξικόπημα και εισβολή, ΗΠΑ και Ην. Βασίλειο όφειλαν να πράξουν περισσότερα»
Καταδικάζουν το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τα κόμματα
Ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό ο Στιούαρτ-«Η βαθιά δυσπιστία εμπόδιο για συμφωνία»
Συμπληρώνονται 51 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου