Προωθείται σχέδιο διάθεσης οικοπέδων με εισοδηματικά κριτήρια-Στο επίκεντρο οικογένειες

Σχέδιο διάθεσης Οικοπέδων σε οικογένειες, στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων, προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργικό και στη συνέχεια να οδηγηθεί για νομοτεχνικό έλεγχο από τη Νομική Υπηρεσία. Παράλληλα, σε ότι αφορά στα μονήρη άτομα προκρίνονται άλλα στεγαστικά σχέδια, που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες τους.

Για το σχέδιο διάθεσης οικοπέδων, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, απαντώντας σε ερώτηση της βουλεύτριας του ΔΗΣΥ, Σάβιας Ορφανίδου, η οποία ζήτησε ενημέρωση σε σχέση με το κατά πόσον ενδέχεται να αναθεωρηθεί το σχέδιο παραχώρησης οικοπέδων για στέγαση σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, με στόχο τη συμπερίληψη μονήρων ατόμων, νοουμένου ότι πληρούν τα κριτήρια του σχεδίου και έχουν την οικονομική δυνατότητα για ανέγερση κατοικίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, στην απάντησή του, ανέφερε πως στο πλαίσιο της νέας στεγαστικής πολιτικής, έχει συμπεριληφθεί και το αναθεωρημένο Σχέδιο Διάθεσης Οικοπέδων σε Οικογένειες βάσει Εισοδηματικών Κριτηρίων. Όπως εξήγησε, «οι όροι και προϋποθέσεις του Αναθεωρημένου Σχεδίου αναμένονται να εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά τον νομοτεχνικό τους έλεγχο από τη Νομική Υπηρεσία. Σκοπός του εν λόγω Σχεδίου είναι ο διαχωρισμός οικοπέδων σε Κοινότητες και η διάθεσή τους σε οικογένειες στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων».

Δίδοντας περαιτέρω διευκρινίσεις, ο κ. Ιωάννου υπέδειξε πως «σύμφωνα με σχετική πρόνοια του εν λόγω Σχεδίου "ως δικαιούχοι καθορίζονται οργανικές οικογένειες με ή χωρίς παιδιά. Προτεραιότητα θα δίδεται κατά σειρά σε πολύτεκνες οργανικές οικογένειες, οργανικές οικογένειες, διαζευγμένους με γονική ευθύνη για ανήλικα παιδιά”».

Στο αναθεωρημένο Σχέδιο Διάθεσης Οικοπέδων σε Οικογένειες βάσει Εισοδηματικών Κριτηρίων τίθεται, όπως εξήγησε, «ως προτεραιότητα η στέγαση οργανικών οικογενειών, καθώς κρίνεται ως καταλληλότερο για τις ανάγκες αυτών των οικογενειών, ενώ παράλληλα για τα μονήρη άτομα προκρίνονται άλλα στεγαστικά σχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών, που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες τους».

Σε ότι αφορά στα συγκεκριμένα, είπε πως «εφαρμόζονται Σχέδια όπως το Στεγαστικό Σχέδιο Χορηγιών για Νεαρά Ζευγάρια ή/και Νέους μέχρι 41 ετών, τα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών και Συγκεκριμένων Περιοχών της Υπαίθρου και τα Στεγαστικά Σχέδια που απευθύνονται σε εκτοπισθέντες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Να απαγορευτούν πασχαλινές δραστηριότητες με ζώα ζητεί από Δήμους και Κοινότητες το Κόμμα για τα Ζώα
Αυτό είναι το μνημόνιο που θα υπογράψουν Ουκρανία και ΗΠΑ για επενδύσεις σε ορυκτά-Στο τραπέζι τα «χρέη» πολέμου
«Πράξη πολέμου» θεωρεί τον Χάρτη της Ελλάδας η τουρκική αντιπολίτευση-Επικρίνουν τον Ερντογάν
Η ύπαιθρος της Πάφου ετοιμάζεται για το Πάσχα και με ζυμώματα αναβιώνει παραδόσεις
Στους 58 οι νεκροί στην Υεμένη και πάνω από 100 τραυματίες από αμερικανικά πλήγματα στο λιμάνι Ρας Ίσα
Ο Τραμπ προανήγγειλε το τέλος των αυξήσεων των δασμών στην Κίνα και συμφωνία-Ποιος θα έχει το πάνω χέρι
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Υπό οκταήμερη κράτηση ο 31χρονος για τα 120 κιλά ναρκωτικών-Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται
Καταγγελίες Δημάρχου Ακάμα-«Επαναλαμβανόμενες και καθόλου τυχαίες οι πυρκαγιές»
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών