Στα 10 εκ. ευρώ η επέκταση και αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου

Στα δέκα εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό της επένδυσης για επέκταση και αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, από το 2021 μέχρι και το 2024, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΚΥπΥ.

Προσθέτει ότι «τα τελευταία χρόνια οι κτηριακές υποδομές και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου έτυχε σημαντικής επέκτασης και αλλαγών που αναβάθμισαν ακόμη περισσότερο το νοσηλευτήριο, συνολικής αξίας περίπου 10 εκατομμύριου ευρώ. Το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι ένα νέο νοσοκομείο και οι υποδομές του βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα», σημειώνει.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ο ΟΚΥπΥ, οι εργασίες που ήδη έχουν ολοκληρωθεί, μεταξύ άλλων, αφορούν «τη δημιουργία τριών νέων Μονάδων (2 για μολυσματικές ασθένειες και 1 για βραχεία νοσηλεία) 40 κλινών με συνολικό κόστος €1.907.173, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ακόμα ολοκληρώθηκε η δημιουργία νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης με 20 σταθμούς για αιμοκαθαρόμενους ασθενείς με συνολικό κόστος €1.122.170 για την υποδομή και 271 χιλιάδες ευρώ για εξοπλισμό».

Επίσης, αγοράστηκε «γεννήτρια οξυγόνου, ούτως ώστε το Νοσηλευτήριο να είναι αυτόνομο στην παροχή οξυγόνου με συνολικό κόστος €511.700 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Αγοράστηκε ακόμα ιατρικός εξοπλισμός συνολικής αξίας πέραν των 6 εκατομμυρίων ευρώ για τα έτη 2021 – 2024 (2021: €1.6 εκ, 2022: €1.9 εκ, 2023: €1.3 εκ και 2024: €1.3 εκ)».

Προστίθεται ότι «μέσα στα νέα έργα που προγραμματίσθηκαν από τον ΟΚΥπΥ και εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση, περιλαμβάνεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και ενεργειακή αναβάθμιση του νοσηλευτηρίου με εκτιμώμενη συνολική δαπάνη ένα εκατομμύριο ευρώ».

Μέλημα του Οργανισμού, καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, «είναι η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ριζική βελτίωση των υποδομών των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου».

Δειτε Επισης

Ο αποχαιρετισμός του Καρούσου στον Θ. Πυρίλλη-«Famagusta Brothers, οι υπόλοιποι δήμαρχοι μας φώναζαν Χιώτες»
Ικανοποίηση ΕΟΑ για πολύ μεγάλες ποσότητες νερού σε γεώτρηση στην Αγ. Μαρίνα Χρυσοχούς
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πυρίλλη-«Η προσφορά του ήταν πολύπλευρη και ουσιαστική»
ΓΝ Λευκωσίας και Μακάρειο επίσημα διαπιστευμένα από τον Οργανισμό Accreditation Canada-«Επιτυχία εθνικής σημασίας»
Θλίψη στο Παραλίμνι-Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης
Τελική ευθεία για αποζημιώσεις κουρεμένων με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων
Με «ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ» ο Sais.
Εκτίμηση ότι η σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν μπορεί να διαρκέσει για ένα μήνα-Πώς μπορεί να επηρεαστεί η Κύπρος
Συνεχίζονται οι συστηματικοί ψεκασμοί κουνουπιών στη Λάρνακα
Αίτημα από Σλοβακία και Πορτογαλία για το σχέδιο Εστία-Επέστρεψαν στην Κύπρο δύο ασθενείς από το Ισραήλ