Ένας νεκρός από πτώση δέντρου λόγω της καταιγίδας Μπερτ στη Βρετανία-Χάος στις συγκοινωνίες

Η καταιγίδα Μπερτ έπληξε το Σάββατο (23/11) την Βρετανία και την Ιρλανδία, με ισχυρούς ανέμους, χιονοπτώσεις και κίνδυνο πλημμύρας, με αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι συγκοινωνίες και δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 60 ετών σκοτώθηκε το πρωί στο Χαμσάιρ της Αγγλίας, όταν ένα κλαδί δέντρου έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του.

Συναγερμός για πλημμύρες έχει σημάνει σε πολλές περιοχές της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Σκωτίας, η οποία έχει καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα χιονιού.

Το απόγευμα, περίπου 4.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό στην κεντρική και νοτιοδυτική Αγγλία και στη νότια Ουαλία. Άλλοι 27.000 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα στο Γιορκσάιρ και το Λίνκολνσαϊρ, στη βορειοανατολική Αγγλία, σύμφωνα με τις εταιρείες που διαχειρίζονται το δίκτυο.

Ένας εκπρόσωπος της Energy Networks Association (ENA) στην Βρετανία προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί, επειδή «τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη».

Χωρίς ρεύμα και στην Ιρλανδία

Στη δυτική και βορειοδυτική Ιρλανδία, 60.000 κατοικίες, αγροκτήματα και εταιρείες αντιμετωπίζουν επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ανέφερε η δημόσια εταιρεία ESB.

Πολλοί δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές έκλεισαν, ενώ δρομολόγια πλοίων ματαιώθηκαν. Πλημμύρες αναφέρονται ήδη στη δυτική και την Βόρεια Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία, σε ορισμένες περιοχές το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα 20-40 εκατοστά. Στην Αγγλία η χιονόπτωση συνεχίζεται, συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Το αεροδρόμιο του Νιούκασλ, στα βορειοανατολικά, έκλεισε λόγω του χιονιού και αεροσκάφη αναγκάστηκαν να αλλάξουν κατεύθυνση και να προσγειωθούν στο Μπέλφαστ ή το Εδιμβούργο.

Πολλοί ποδοσφαιρικοί αγώνες ματαιώθηκαν, ενώ ισχυρές βροχές αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και την Κυριακή στην ανατολική και νότια Αγγλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Η υποψήφια υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύεται ότι δεν θα στοχοθετήσει τους πολιτικούς αντιπάλους του Τραμπ
Δεν ζήτησε εξηγήσεις από τον Παναγιώτου ο Πρόεδρος-«Ισχύει η ουσία των δηλώσεών του»
Κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή ομήρων μετά από 15 μήνες μαχών-Τι προβλέπεται στη συμφωνία εκεχειρίας
Μια ισχυρή διπλωματία που θα εξυπηρετεί πάνω απ' όλα τα συμφέροντα των ΗΠΑ υποσχέθηκε ο υποψήφιος ΥΠΕΞ
«Παραπληροφόρηση» λέει η Αστυνομία για τις αναφορές σε τρύπες από σφαίρες στο Ζ όχημα-«Μόνο μια οπή»
Ενέκρινε την συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα η Χαμάς-Γνωστοποίησε την απόφασή της στους διαμεσολαβητές
Κατατέθηκε προσφυγή στο ΕΔΑΔ για το «ορφανό» θανατηφόρο του 2012-Στον πάγο οι πειθαρχικές εδώ και ένα χρόνο
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ερντογάν έδωσε… χαρτζιλίκι σε βουλεύτρια του κόμματός του που του φίλησε το χέρι
Αποκάλυψη Τουσκ: Η Ρωσία πίσω από σχέδιο αεροπειρατείας και τρομοκρατικών ενεργειών στην Ευρώπη
Στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη, το διεθνές Βραβείο Καρλομάγνου 2025