Κρίσιμη συνεδρία για τον κλάδο σκυροδέματος-Αποφασίζουν τα επόμενά τους βήματα

Τα επόμενα τους βήματα μετά και την πρόταση του Συνδέσμου Κατασκευαστών Έτοιμου Σκυροδέματος για τρίμηνη αναστολή της απεργίας και νέες διαπραγματεύσεις, θα εξετάσουν αύριο, Κυριακή, στις 15:00 οι συντεχνίες των εργαζομένων στον κλάδο παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, που θα συνέλθουν στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία.

Ο ΓΓ της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ, Μιχάλης Παπανικολάου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «αύριο, Κυριακή, στις 15:00 στο Οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία θα συνέλθουν τα συμβούλια των τριών συντεχνιών ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ μαζί με τις απεργιακές επιτροπές όλων των επαρχιών για να δούμε πως προχωρούμε». Ο κ. Παπανικολάου σημείωσε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια θα έπρεπε οι εργοδότες να είχαν επαναφέρει τα δικαιώματα στους εργαζομένους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιάννης Παναγιώτου: Για 37 σεντ την ώρα ο καυγάς στο έτοιμο σκυρόδεμα-Υπαναχώρησαν οι συντεχνίες

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΟΟΙΜΣΕΚ – ΣΕΚ, Στέλιος Τσιαπουτής, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η εν λόγω πρόταση του Συνδέσμου Κατασκευαστών Έτοιμου Σκυροδέματος δεν προσθέτει κάτι καινούργιο σε αυτά που έχουν ήδη συζητηθεί μέχρι σήμερα. «Εμείς θέλουμε να εκτονωθεί η κατάσταση και να βρεθεί λύση», επεσήμανε ο κ. Τσιαπουτής. Σημείωσε ότι στην αυριανή συνάντηση αναμένεται να εξεταστούν τα επόμενα βήματα για το πως θα προχωρήσουν οι συντεχνίες και οι εργαζόμενοι.

Ο ΓΓ της συντεχνίας Οικοδόμων της ΔΕΟΚ, Στέλιος Ευστρατίου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η άποψη της ΔΕΟΚ είναι ότι η εργοδοτική πλευρά θα έπρεπε να θέσει εξ αρχής αυτό το ζήτημα και να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι μέσα από τα συλλογικά τους όργανα. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό (η αποδοχή της πρότασης του Συνδέσμου Κατασκευαστών Έτοιμου Σκυροδέματος)» καθώς η απεργία είναι εκεί, και οι εργαζόμενοι ζητούν επαναφορά των δικαιωμάτων τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ύπαιθρος της Πάφου ετοιμάζεται για το Πάσχα και με ζυμώματα αναβιώνει παραδόσεις
ΒΙΝΤΕΟ: Ο στολισμός του Επιταφίου και η προσμονή για την Ανάσταση-«Καμαρώνουμε, τον στολίζουμε με κατάνυξη»
Παιδιά και νέοι στόλισαν και φέτος τον Επιτάφιο στο Ριζοκάρπασο (pics)
«Ο Δεσπότης πάντων, καθοράται νεκρός»-Η Χριστιανοσύνη θρηνεί το θάνατο του Θεανθρώπου
Με αίθριο καιρό η περιφορά του Επιταφίου-Στους 31 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
«Μας είπε ‘σας παρακαλώ φέρτε γάλα και ψωμί να κάνουμε στα μωρά να φάνε’… Πολλές οι περιπτώσεις»
Ανήλικοι αθλητές δεσμεύονται σε ομάδες λόγω κενού στη νομοθεσία-«Βλάπτονται τα δικαιώματα των παιδιών»
Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στο κατώφλι της Βουλής-Αναγκαία η επιτάχυνση των διαδικασιών
Αύξηση παρουσιάζεται στις τιμές των αυγών τον τελευταίο ένα χρόνο
Δίκτυο εγκαταστάσεων διαχείρισης δημοτικών αποβλήτων θα κάνει το Υπουργείο Γεωργίας