Στο στόχαστρο μπήκαν τα ταξίδια χωρίς νόημα του Τατάρ-Υποστηρίζει πως έχει... πολλά καθήκοντα

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, για τα έξοδα των ταξιδιών του στο εξωτερικό από τον Ιανουάριο του 2024, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο. Ο Τατάρ, απαντώντας σε σημερινό, σχετικό δημοσίευμα της «Γενί Ντουζέν», υπεραμύνθηκε των δαπανών, αναφέροντας ότι «εκτός από το Κυπριακό, έχει και άλλα καθήκοντα».

Σύμφωνα με τον κ. Τατάρ, τα περισσότερα έξοδα καλύφθηκαν από τον ΟΗΕ και τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε τρία ταξίδια στη Νέα Υόρκη, ένα στο Αζερμπαϊτζάν, ένα στη Κιργισία και ένα στην Γκάμπια, υποστηρίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων αφορούσε αεροπορικά εισιτήρια. Επίσης, επισήμανε ότι στις δαπάνες συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα της τεχνικής ομάδας και της συμφωνικής ορχήστρας στο εξωτερικό.

Ο κ. Τατάρ ανέφερε πως η αναγνώριση του ψευδοκράτους από χώρες του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών «απαιτεί κόπο, αγώνα και έξοδα», προσθέτοντας ότι «χωρίς επαφές, κανείς δεν θα έρθει να σας αναγνωρίσει». Ισχυρίστηκε δε ότι είναι ο πρώτος «πρόεδρος» που επισκέφτηκε την Αυστραλία με επίσημη βίζα.

Δήλωσε ότι προσπαθεί να περιορίζει τα ταξίδια του με όσο το δυνατόν μικρότερη ομάδα, λόγω του αυξημένου κόστους, και κατηγόρησε τους επικριτές του για σκόπιμη δυσφήμιση ενόψει των επερχόμενων «εκλογών».

Ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι εργάζεται για την «βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία και την προβολή της φωνής του ψευδοκράτους διεθνώς», και κατέληξε λέγοντας ότι «όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι δεν σπατάλησα ούτε ένα γρόσι του κράτους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σκληρό μπρα ντε φερ με δασμούς-Απειλές και… υποχωρήσεις από Τραμπ και Σι, τα εκατέρωθεν μηνύματα
Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία για τους πυροβολισμούς κατά 31χρονου-Καταζητείται 33χρονος
Το φρικτό τέλος Ουκρανής δημοσιογράφου από Ρώσους-Της έβγαλαν τα μάτια, τον εγκέφαλο και τον λάρυγγα
Έτοιμος να μπει στην κούρσα για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Αναμένουμε να πούμε Χριστός Ανέστη»
LIVE: Υποστηρίζει πως ενημέρωσε το Υπουργείο μετά το τροχαίο του 2017 για τους ΤΑΚΑΤΑ η Αστυνομία
Την Παρασκευή καταθέτει πρόταση για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Ευσταθίου-«Θα ανοίξουμε δρόμο για όλους»
Στήνει το κόμμα και ετοιμάζεται για τη μάχη των Βουλευτικών η Δημοκρατική Αλλαγή
Καταδίκη νοσηλευτή που έβαλε κρυφή κάμερα στις συναδέλφους του και κατέγραφε ιδιωτικές στιγμές-«Ταπείνωση, εξευτελισμός και προσβολή»
Σχεδόν στα μισά του δρόμου οι ανακλήσεις οχημάτων-Καθοριστικοί μήνες Μάιος και Ιούνιος για το χρονοδιάγραμμα
Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πως είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»