Πρόθυμη για διάλογο, ώστε να βρεθεί ολιστική λύση με τους γιατρούς, δηλώνει η Κυβέρνηση

Η κυβέρνηση είναι πρόθυμη για διάλογο, μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε να εξευρεθεί μια ολιστική λύση, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κληθείς την Παρασκευή να τοποθετηθεί σε σχέση με την 48ωρη απεργία των γιατρών του δημοσίου, η οποία εξαγγέλθηκε προσχθές και αφορά στη διαφωνία γύρω από τα οικονομικά κίνητρα του 2023 προς τους γιατρούς.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη σύσκεψη με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κ. Λετυμπιώτης κάλεσε τους γιατρούς των δημόσιων νοσηλευτηρίων όπως επιδείξουν την υπευθυνότητα που αρμόζει, σε ένα πολύ νευραλγικό τομέα, αυτόν της υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβολές θεραπειών λόγω της απεργίας των γιατρών-«Αδιανόητο να χρησιμοποιείται η υγεία ως εργαλείο πίεσης»

Όπως είπε «η κυβέρνηση είχε καταβάλει όλες τις προσπάθειες», σημειώνοντας πως έχει στο επίκεντρο τον ασθενή. «Αυτό αποδεικνύεται», είπε, «και από τη σημερινή σύσκεψη, που έχει ως στόχο την ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση των πολύ σημαντικών έργων υποδομής».

Σημείωσε πως η Κυβέρνηση «βρίσκεται στη διάθεση των γιατρών και μέχρι την τελευταία στιγμή είναι πρόθυμη για διάλογο, για την εξεύρεση μιας ολιστικής λύσης, που είναι αυτό που απαιτεί η κοινωνία».

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία εξαγγέλθηκε σε σχέση με τη διαφωνία γύρω από τα οικονομικά κίνητρα του 2023 προς τους γιατρούς, με το αίτημα των ιατρών να αφορά στην παροχή επιπλέον €2 εκατομμυρίων από εκείνα που ο ΟΚΥπΥ τους προφέρει, με την επίκληση μελέτης ανεξάρτητου οικονομικού οίκου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Η Κύπρος είναι ιδιαίτερα ευγνώμων για τη στήριξη που της πρόσφερε ο Πάπας Φραγκίσκος»
Έδωσε λύση για το ωράριο λειτουργία των φαρμακείων στην Αγία Νάπα το Υπ. Υγείας-Έτσι θα λειτουργούν
Τέλος τα μαθήματα στις 9 Μαΐου για λύκεια και 26 Μαΐου για γυμνάσια-Σε εγρήγορση για τις τελικές εξετάσεις
Χάθηκαν στη μετάφραση στο Δήμο Λάρνακας, €8 πρόστιμο στα ελληνικά, €25 στα αγγλικά-Πώς απαντά
Διακοπή λειτουργίας μηχανογραφικών συστημάτων Τμ. Φορολογίας Λάρνακας την Πέμπτη
Καταγγέλλει ΥΠΑΝ για «βλαπτική μεταβολή» συνθηκών εργασίας η συντεχνία Ισότητα
Πάπας ακούραστος υπέρμαχος ενότητας και αξιοπρέπειας έγραψε ο ΥΠΕΞ στο συλλυπητήριο μήνυμά του
Ζητούν συμμετοχή στην ΕΟΚΕ οι καταναλωτές-Στάλθηκαν επιστολές προς τον Υπουργό Εργασίας, αλλά έμειναν αναπάντητες
Στέλνει στα play-offs παιδιά με καρκίνο από Ελλάδα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Έβγαλαν μαχαίρια Καρούσος και Κουμής για τα φαρμακεία-Προσωπικές επιθέσεις εκατέρωθεν