Καταιγίδες και χαλάζι στο καιρικό μενού-Στους 24 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στις παράλιες περιοχές και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο σε καταιγίδα είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά και τα βόρεια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα βόρεια παράλια. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, δεν αποκλείεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Από αργά τη νύχτα του Σαββάτου και μέχρι το πρωί της Κυριακής αναμένονται τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού, ενώ στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι. Το πεδίο των ανέμων θα ενισχυθεί σημαντικά και θα πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί άνεμοι. Το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα, αναμένεται να πέσει χιόνι.

Τη Δευτέρα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δίνουν κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα, αναμένεται να πέσει χιόνι. Το πεδίο των ανέμων θα συνεχίσει να είναι σημαντικά ενισχυμένο, ωστόσο εξασθενεί σταδιακά από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ωστόσο την Κυριακή θα σημειώσει αισθητή πτώση και τη Δευτέρα μη αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Δειτε Επισης

Από τον καύσωνα στις βροχές και καταιγίδες-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Διεξάγεται σήμερα η επιλογή νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2025 ΕΣΣΟ
Το σκεπτικό ΥΠΑΝ για την παράταση φοίτησης στα ειδικά σχολεία-Ζητά ολιστική πολιτική το αναπηρικό κίνημα
Ι. Καργαρώτος: Η μείωση της βλάβης στο κάπνισμα μπορεί να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα στη δημόσια υγεία
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Έντονη αντίδραση Γιούλας Πιτσιάλη για επέκτασης φοίτησης παιδιών με αναπηρία-«Λανθασμένες πολιτικές αποκλεισμού»
Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η πλατφόρμα για αιτήσεις για ηλεκτροκίνηση-Οι χορηγίες που παραχωρεί το κράτος
Έντονος ο Κέττηρος για τις προσφυγικές κοινότητες-Ζητά στρατηγικό σχεδιασμό