Έλεγαν έκαναν έρευνες αλλά ήταν νεκρή στην ίδια της την πολυκατοικία-Εκτεθειμένο το ΤΑΕ Λεμεσού, σωρεία ερωτημάτων
22:19 - 21 Νοεμβρίου 2024
Από όποια οπτική και αν το δει κανείς και όσα ελαφρυντικά να δοθούν ώστε να ληφθούν υπόψη ως μετριαστικοί παράγοντες, παραμένει δεδομένο πως το ΤΑΕ Λεμεσού, για άλλη μια φορά, παραμένει εκτεθειμένο. Και σε αυτή την περίπτωση δεν εκτίθεται μόνο η Αστυνομία, το κύρος της οποίας βρίσκεται ήδη στα τάρταρα και ο νέος Αρχηγός καλείται να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα, αλλά κλονίζεται ξανά και ξανά η εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι στο Σώμα Ασφαλείας.
Και αυτό διότι, τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας, για την οποία - δήθεν - έγιναν έρευνες, εντοπίστηκε νεκρή στην πολυκατοικία που διέμενε! Όχι σε κάποιο άλλο γειτονικό υποστατικό. Όχι σε κάποιο δημόσιο δρόμο όπου πήγε για περπάτημα. Όχι στη θάλασσα γιατί πήγε για μπάνιο. Στην ίδια την πολυκατοικία που διέμενε. Συνεπώς, μόνο από αυτό, εύλογα διερωτάται μόνο ένα πράγμα ο πολίτης διαβάζοντας αυτή την είδηση. Πόσο εκτεταμένες ήταν αυτές οι έρευνες και πόση σημασία δόθηκε, ώστε η σορός της γυναίκας να μην εντοπίστηκε στην ίδια την πολυκατοικία που διέμενε;
Η 59χρονη, Olgica Vitorovic, εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ είχε δηλωθεί ελλείπουσα από τις 18 Νοεμβρίου. Η πληροφορία ότι η 59χρονη εντοπίστηκε νεκρή λήφθηκε γύρω στις 4:30 το απόγευμα, σε προεξοχή μεσοπατώματος, και στο σημείο μετέβησαν (σ.σ το έσπευσαν στην συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί τραγική ειρωνεία) μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για έρευνες. Επίσης για αυτοψία κλήθηκε η Επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου, όπου εκ πρώτης όψεως προκύπτει πως η 59χρονη ήταν νεκρή τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που συνάδει με την ημερομηνία εξαφάνιση της.
Τα στοιχεία της 59χρονης αλλά και η φωτογραφία της, είχαν δημοσιευτεί από την Αστυνομία, η οποία μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της έγραφε: «Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού, στον αριθμό τηλεφώνου 25805057 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460».
Με απλά λόγια, η Αστυνομία ζητούσε πληροφορίες από τους πολίτες, αλλά η ίδια, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν έπραξε τα δέοντα, αλλά ούτε προέβη σε έρευνες, ώστε να εντοπίσει την 59χρονη. Γιατί εύλογα διερωτάται ο πολίτης, πόσο δύσκολο ήταν να ελεγχθεί εκτεταμένα μια οκταώροφη πολυκατοικία, ενώ εύλογα διερωτάται ποιες ενέργειες έκανε το ΤΑΕ Λεμεσού και πόσο τελικά ασχολήθηκε με την εξαφάνιση της.
Μπορεί η κατάληξη της 59χρονης να ήταν εντελώς διαφορετική με αυτή των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου, εντούτοις στον τρόπο χειρισμού των υποθέσεων υπάρχουν κοινοί παρονομαστές. Ωστόσο, ενδεχομένως το πάθημα να μην έγινε μάθημα, αφού τελικά προκύπτουν δυσκολίες και σε απλές έρευνες, που ήταν να ελεγχθεί σε πρώτη φάση η πολυκατοικία που διέμενε η 59χρονη, ενώ από την άλλη, οι πολίτες θεωρούν ως το πιθανότερο σενάριο, να δοθούν άλλοθι από πλευράς του ΤΑΕ Λεμεσού, ρίχνοντας την ευθύνη στα... αρχιτεκτονικά σχέδια της πολυκατοικίας που δυσκόλευαν το έργο τους, εξού και δεν έγινε αντιληπτή η γυναίκα, τρείς μέρες προηγουμένως.
Το μόνο σίγουρο όμως, είναι πως οι πολίτες, πέραν του ότι έχουν κουραστεί με δικαιολογίες, δεν τους δίνεται η ευκαιρία να ανατρέψουν την άποψη τους για την Αστυνομία, η οποία με τέτοιους χειρισμούς θα παραμένει ξανά και ξανά εκτεθειμένη και χαμηλά στα μάτια των πολιτών, εάν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές, με ότι αυτό συνεπάγεται, σε Τμήματα που αφενός θα πρέπει να εμπνέουν εμπιστοσύνη και αφετέρου έχουν να κάνουν με σοβαρές υποθέσεις.