Τουλάχιστον 47 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Λίβανο

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Μπααλμπέκ, στο ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 121 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα της Τετάρτης (20/11) σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, τον Οκτώβριο του 2023, οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 3.583 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 15.244, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Λόγω των εχθροπραξιών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των μαχητών της Χεζμπολάχ, περισσότεροι από 500.000 εκτοπισμένοι πέρασαν τα σύνορα και κατέφυγαν στη Συρία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρόπληκτη-«Μου είπαν είχαν οδηγίες από τον ΠτΔ να μην στέλνουν πυροσβεστικά, έμεινα με ένα ζευγάρι καμένες παντόφλες»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρόπληκτος επιστρέφει στο καμένο του σπίτι... «Επήεν το σπίτι μας, κρούζει, εν έμεινε τίποτε... Εν έμεινε τίποτε...»
Οικονομική στήριξη εργαζομένων που πλήττονται από τις πυρκαγιές ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας
Απάντησε στις επικρίσεις ο Πρόεδρος-«Θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης, τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν»
Σε ετοιμότητα για αποκατάσταση ζημιών η ΑΗΚ-Στήθηκε κέντρο επιχείρησης έξω από τη Βάσα Κοιλανίου
Προειδοποιεί για ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με την πυρκαγιά η Αστυνομία-Ζητά από τους πολίτες να μην παρασύρονται
Απαντά μετά τις επικρίσεις για τις κινητές κάμερες η Αστυνομία-Δόθηκαν οδηγίες να μην χρησιμοποιούνται στις περιοχές της φωτιάς
Επτά πρόσωπα στα νοσοκομεία από τις πυρκαγιές στη Λεμεσό-Σταθμοί πρώτων βοηθειών σε Ερήμη και Πάχνα
«Συνελήφθησαν» δύο τ/κ πατέρας και γιος για την υπόθεση με τους πέντε Ε/κ στο ψευδοκράτος
Στις 92 οι κατοικίες με σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά-Επηρεάστηκαν εργοστάσιο, αποθήκη και εστιατόριο