Δεν αλλάζει το νομοσχέδιο για Συνήγορο του Ασθενή το Υπ. Υγείας-Μπήκε στο τελικό στάδιο στη Βουλή

Η θέση του Υπουργείου Υγείας είναι πως η δομή του νομοσχεδίου για τον Συνήγορο του Ασθενή θα πρέπει να παραμείνει ως έχει, δήλωσε την Πέμπτη, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, μετά το πέρας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας όπου έγινε η έναρξη της κατ΄ άρθρον συζήτησης του νομοσχεδίου για τον Συνήγορο του Ασθενούς.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Επιτροπής, ο κ. Δαμιανός σημείωσε πως η θέση του Υπουργείου Υγείας είναι πως η δομή του νομοσχεδίου θα πρέπει να παραμείνει ως έχει. Θα πρέπει να υπάρχει στο νομοσχέδιο, όπως ανέφερε, η υποχρέωση των παρόχων υγείας να έχουν λειτουργό δικαιωμάτων των ασθενών συμπληρώνοντας ότι η σύσταση των Επαρχιακών Επιτροπών θα πρέπει να έχει την σύσταση που έχει αποφασιστεί.

«Θεωρώ πως υπάρχει συμφωνία για τα εν λόγω ζητήματα από τα μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής και είμαστε ευτυχείς για το γεγονός πως έχει ξεκινήσει η κατ' άρθρον συζήτηση αυτού του πολύ σημαντικού νομοσχεδίου», κατέληξε ο Υπουργός.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ευθύμιος Δίπλαρος, είπε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά σημειώνοντας ότι «αν όλα πάνε καλά μπορεί και πριν από το τέλος του χρόνου να ψηφιστεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Εφιαλτικό σενάριο αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ»-Πώς σχολιάζουν τις εξελίξεις οι ειδικοί
Ολοκλήρωσαν τη φοίτηση στο ΕΣΦΕ και επιστρέφουν στο σχολείο τέσσερα παιδιά-«Ενθαρρυντικά αποτελέσματα»
Ασφαλείς οι ασθενείς και συνοδοί τους που βρίσκονται στο Ισραήλ-Συνεχής επικοινωνία Δαμιανού με πρεσβεία
Αναμένεται απότομη αύξηση τιμών καυσίμων τις επόμενες μέρες λόγω της επίθεσης του Ισραήλ
Οι καταστηματάρχες επιμένουν σε εφαρμογή της απόφασης για άνοιγμα Μακαρίου
Σε πλήρη εγρήγορση οι υπηρεσίες για την εκτροπή πτήσεων-Αποβιβάστηκαν 2.427 από τα αεροπλάνα
Διαχειρίσιμη η κατάσταση με την ύδρευση στην Πάφο-«Δύσκολη κατάσταση για άρδευση»
Συνωστισμός αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τις μαζικές εκτροπές πτήσεων προς το Ισραήλ (vid&pics)
Σε 15 ξενοδοχεία της Πάφου επιβάτες πτήσεων που έχουν εκτραπεί λόγω της επίθεσης του Ισραήλ
Εκτροπή 32 αεροσκαφών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου-Ακυρώθηκαν 15 πτήσεις