Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας λόγω υπερπληρότητας και ελλείψεων

Αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των ψυχικά ασθενών και του προσωπικού, βρίσκεται το Νοσοκομείο Αθαλάσσας όπως αναφέρει ο Κλάδος Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Κλάδος αναφέρει ότι παρά τη χωρητικότητα του νοσοκομείου για 100 ασθενείς, σήμερα νοσηλεύονται 141, με αποτέλεσμα οι θάλαμοι να έχουν υπερβεί τα όριά τους.

Προσθέτει πως χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά το οποίο, 3 ασθενείς στον θάλαμο εισδοχής ανδρών αναγκάστηκαν να κοιμηθούν σε καναπέδες λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών.

Επίσης αναφέρει πως η πίεση που δέχεται το νοσηλευτικό προσωπικό έχει οδηγήσει σε κατάσταση «επαγγελματικής εξουθένωσης» και διατυπώνει τη θέση ότι η έλλειψη επαρκών πόρων και ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού «δυσχεραίνει την παροχή ποιοτικής φροντίδας», θέτοντας τους ασθενείς και το προσωπικό «σε κίνδυνο».

Προστίθεται, επίσης, το «σοβαρό ζήτημα» της απουσίας φαρμακοποιού, που, όπως λέει, έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη σημαντικών ψυχοτρόπων φαρμάκων, «γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την ψυχική υγεία και την αποκατάσταση των ασθενών». Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες φροντίδας και εργασίας, ώστε να προστατευθεί το δικαίωμα στην υγεία και την ασφάλεια όλων, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο πατέρας του βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου
Τελέστηκε η κηδεία της μητέρας και των παιδιών στη Λεμεσό-«Να κρατήσουμε το φως που μας χάρισε η παρουσία τους»
BINTEO: Δείχνει τα δόντια της η Coral-Νυφάδες χιονιού και χαλάζι σε διάφορες περιοχές (Pics)
«Μάνα και γιοι, η μοίρα τους ένωσε στη ζωή και την αιωνιότητα»-Κηδεύτηκαν άλλοι τρεις ήρωες της εισβολής
Καταδικάζει τον τρόπο αντιμετώπισης και παράδοσης σορών ομήρων από Χαμάς το ΥΠΕΞ της Κύπρου
Στη Γερμανία ηπατολόγος από Κύπρο για εκπαίδευση
Πορτοκαλί προειδοποίηση για χαμηλές θερμοκρασίες, φθάνουν μέχρι και στους μείον έντεκα
Απάντηση Μιχαηλίδου για τις εκδρομές μαθητών στα κατεχόμενα-Ζητά παύση της το ΕΛΑΜ
Ο πατέρας του Κυπριανού για το θάνατο του παιδιού του στα Τέμπη-«Είχε κοκκινίλες στα χέρια του,μύριζε πολύ έντονα χημικά»
Η τελευταία πράξη του δράματος-Το ύστατο χαίρε στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στη Λεμεσό