Υπάλληλοι της Microsoft καταγγέλλουν ότι απολύθηκαν επειδή υποστήριξαν την Παλαιστίνη

Ιδιαίτερα σοβαρές είναι οι καταγγελίες στις οποίες προχώρησαν δύο εργαζόμενοι της Microsoft, οι οποίοι απολύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, μετά την διοργάνωση εκδήλωσης για τους Παλαιστίνιους.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι έχασαν τη θέση τους επειδή ανοιχτά εξέφρασαν την στήριξή τους στην Παλαιστίνη.

Η καταγγελία κατά της Microsoft

Ο Abdo Mohamed και ο Hossam Nasr διοργάνωσαν την εκδήλωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Redmond της Ουάσινγκτον, στις 24 Οκτωβρίου, και απολύθηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας.

«Η Microsoft υπέκυψε πραγματικά υπό πίεση, εσωτερικά και εξωτερικά, να με απολύσει και να καταστείλει την εκδήλωσή μας, όχι λόγω παραβιάσεων πολιτικής, αλλά απλώς επειδή τολμήσαμε να ανθρωποποιήσουμε τους Παλαιστίνιους και να δηλώσουμε ότι η Microsoft δεν θα πρέπει να είναι συνένοχη με έναν στρατό που κατηγορείται βάσιμα για γενοκτονία», δήλωσε ο Nasr.

Ο Nasr, φαίνεται ότι έχει δεχτεί κριτική στα κοινωνικά δίκτυα και σε εσωτερικές ομάδες επικοινωνίας υπαλλήλων της Microsoft λόγω της υποστήριξής του προς την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με τον Guardian και οι δύο υπάλληλοι ήταν μέλη της ομάδας No Azure for Apartheid, η οποία διαμαρτύρεται για την πώληση τεχνολογίας cloud της Microsoft στο Ισραήλ. Η ομάδα απαιτεί από την εταιρεία να διακόψει όλα τα συμβόλαια και τις συνεργασίες με τον ισραηλινό στρατό και την κυβέρνηση, να αποκαλύψει όλες τις σχέσεις της με το Ισραήλ, να κάνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να προστατεύσει την ελεύθερη έκφραση των υπαλλήλων της.

Τι υποστήριξε η εταιρεία

Η Microsoft υποστήριξε ότι οι δύο εργαζόμενοι δεν απολύθηκαν για τον ακτιβισμό τους.

Παράλληλα, εκπρόσωπος ανέφερε ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στο να διατηρούμε ένα επαγγελματικό εργασιακό περιβάλλον με σεβασμό και να παρέχουμε διεξόδους για όλες τις φωνές που πρέπει ναακουστούν. Αλλά, το πιο σημαντικό, ζητάμε αυτό να γίνει με έναν τρόπο που δεν διαταράσσει τις διαδικασίες των εργασιών και συμφωνεί με τις πολιτικές της εταιρείας και όσα αναμένονται από τις συμπεριφορές».

Οι δύο υπάλληλοι υποστήριξαν ότι η εκδήλωση όντως συμφωνούσε με την πολιτική της Microsoft, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες με άλλες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού σκοπού, που έχουν πραγματοποιηθεί από έτερους υπαλλήλους.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time
Νέα έρευνα την Τουρκία εναντίον Ιμάμογλου για πλαστό πτυχίο
Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του 19χρονου Σύρου δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο
Το Associated Press μηνύει τον Λευκό Οίκο για τον αποκλεισμό του από τις ενημερώσεις Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινός όμηρος φιλά στο μέτωπο μαχητή της Χαμάς κατά την απελευθέρωσή του
Κινέζοι ερευνητές ανακάλυψαν νέο κορωνοϊό νυχτερίδας που θα μπορούσε να μεταδοθεί στον άνθρωπο
«Είμαι παιδόφιλος και περήφανος»-Οι αναφορές του χειρούργου που κακοποίησε 299 παιδιά στη Γαλλία
Η Χαμάς απελευθέρωσε τους δύο από τους έξι Ισραηλινούς ομήρους-Ο ένας είχε απαχθεί πριν 11 χρόνια