Αλλάζει επιτέλους το σκηνικό του καιρού-Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα, μέχρι αργά την Κυριακή, σκόνη.

Σήμερα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, τα δυτικά και τα νότια ενώ σταδιακά οι βροχές θα επεκταθούν και σε περιοχές του εσωτερικού. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργά το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά λίγο ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ κατά διαστήματα θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Το απόγευμα, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί.

Τη Δευτέρα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος ενώ ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Οκτώβρης ήταν ο πιο άνομβρος μήνας στην καταγεγραμμένη ιστορία

Δειτε Επισης

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμών αξιολόγησης εκπαιδευτικών
Ιερέας σε χωρίο της Λευκωσίας τσακώθηκε με τον ψάλτη, τα βρόντηξε και έφυγε αφήνοντας τη λειτουργία στη μέση
Η Πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Κύπρο ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Πάπα
Αίθριος αλλά με σκόνη στην ατμόσφαιρα ο καιρός-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Κατάργηση των μονάδων, αυξημένος ρόλος γονιών-Οι αλλαγές που μελετά το ΥΠΑΝ για την ενιαία εκπαίδευση
Λειτούργησε για πρώτη φορά μετά από καιρό η Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ-«Αρχή μιας νέας πνευματικής εποχής»
Αρχιεπίσκοπος: Ανιδιοτελής η διακονία του Πάπα στην Εκκλησία
Θέτουν επί τάπητος οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την πρόταση του ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης
Ικανοποιητική η κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα-«Αυξημένες οι τιμές σε ορισμένα προϊόντα»
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών η γιαγιά Σπιρτού-Η γηραιότερη εγκλωβισμένη του Κορμακίτη