Κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις σαρώνει τη Βρετανία-Προειδοποιήσεις για χάος στους δρόμους και διακοπές ρεύματος

Κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει προκληθεί στη Βρετανία λόγω της κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων με πάνω από 200 σχολεία να έχουν βάλει λουκέτο και τις προειδοποιήσεις για συνέχιση των έντονων φαινομένων να εξακολουθούν να εκδίδονται.

Η κυβερνητική υπηρεσία Met Office εξέδωσε τέσσερις κίτρινες προειδοποιήσεις για το χιόνι και τον πάγο όπως και για την κυκλοφορία στους δρόμους, τις τροποποιήσεις δρομολογίων στα μέσα συγκοινωνίας και τις αναμενόμενες διακοπές ρεύματος

Η μία από τις προειδοποιήσεις αφορά στη νότια Ουαλία και θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ μία άλλη αφορά στη νότια Σκωτία μέχρι τις 10 το πρωί της Τετάρτης.

Η τρίτη προειδοποίηση, που θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, αφορά στη Σκωτία και στα ανατολικά της Αγγλίας.

Υπάρχει και ακόμη μία προειδοποίηση που καλύπτει την περιοχή της βόρειας Ιρλανδίας μέχρι τις 10 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων, το ύψος του χιονιού αναμένεται στα 10 εκατοστά στις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία.

Ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας δήλωσε τα εξής: «Με τον ψυχρό αέρα της Αρκτικής να επηρεάζει τη Βρετανία, οι κακές καιρικές συνθήκες θα εξακολουθήσουν να επηρεάζουν τη χώρα αυτήν την εβδομάδα με περαιτέρω προειδοποιήσεις να αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες».

«Εστιάζουμε στη νέα χιονόπτωση που επίκεται να καταγραφεί αλλά και στον κίνδυνο του πάγου κατά την Τρίτη και τα μεσάνυχτα προς Τετάρτη» πρόσθεσε.

Το θερμόμετρο το βράδυ της Δευτέρας έδειξε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν για το μεγαλύτερο μέρος της Βρετανίας, με το ιστορικό χαμηλό να σημειώνεται στο Αμπερντινσάιρ που έδειξε -11.2 βαθμούς.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Πάφο… Νεκρός δεκαεπτάχρονος που βρισκόταν στην αυλή σχολείου
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήγμα στα νότια της Βηρυτού μετά την εντολή εκκένωσης που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός
Αλληλοκατηγορίες Πούτιν και Ζελένσκι για προπαγάνδα-Πεδίο διαμάχης η κατάσταση στο Κουρσκ
Τη χαμηλότερη αποδοχή Προέδρου των τελευταίων 70 χρόνια έχει ο Τραμπ κατά τις πρώτες 100 μέρες θητείας
Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολή εκκένωσης μιας νότιας συνοικίας της Βηρυτού
Φουντώνει η κόντρα Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ-«Απέδειξαν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν»
Κατηγορείται για τρομοκρατία ο Ουκρανός που συνελήφθη για τη δολοφονία του Ρώσου στρατηγού
Φιντάν: Η Χαμάς δείχνει να προτιμά μια συμφωνία για ειρήνη διαρκείας με το Ισραήλ
Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό σε πόλη στην Ανατολική Ουκρανία
Ο Πούτιν στέλνει διασώστες και πυροσβεστικά αεροσκάφη μετά την έκρηξη-Στους 28 οι νεκροί