Ν. Χριστοδουλίδης: Σε εφαρμογή η Εθνική Στρατηγική για Πρόληψη και Διαχείριση της Βίας στα Σχολεία

Την έναρξη εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και Διαχείριση της Βίας στα Σχολεία ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του μήνυμα τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως ανέφερε, η στρατηγική είναι αποτέλεσμα εκτεταμένου διαλόγου και συνεργασίας ανάμεσα στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και αρμόδιους φορείς, που ένωσαν δυνάμεις μέσα από μια συμμετοχική και ολιστική προσέγγιση, με μοναδικό στόχο να διασφαλίσουν ότι «κάθε παιδί στη χώρα μας μεγαλώνει, μαθαίνει και αναπτύσσεται σε ένα σχολείο που είναι ασφαλές, που είναι συμπεριληπτικό, που είναι γεμάτο ευκαιρίες για τα παιδιά μας».

Ειδικότερα, σημείωσε ότι μέσω της στρατηγικής ενισχύονται και ενδυναμώνονται οι εκπαιδευτικοί ώστε να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις που σχετίζονται με τη βία στα σχολεία, παρέχονται συγκεκριμένα εργαλεία σε μαθητές και μαθήτριες για να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, ενσυναίσθηση και να γίνουν συμμέτοχοι στην πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία, ενώ οι γονείς υποστηρίζονται ώστε να έχουν ενεργό ρόλο και συμμετοχή στην πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας.

«Η στρατηγική μας υποστηρίζεται από ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης που διασφαλίζει ότι κάθε παρέμβαση θα έχει σαφείς στόχους, αποτελέσματα και χρονοδιαγράμματα. Επιδίωξή μας να δώσουμε στα παιδιά μας το σχολείο που τους αξίζει. Επενδύοντας στα παιδιά μας, επενδύουμε στο μέλλον της κοινωνίας μας. Μαζί λοιπόν, για ένα σχολείο όπου η βία δεν έχει θέση», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο ΠΔΣ για τα περί εγγραφών εταιρειών στο Ντουμπάι από δικηγόρους-«Εκθέτουν τη Δημοκρατία»
BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της
Πυρά ΑΚΕΛ κατά του Προέδρου-«Επέλεξε να ξεπλύνει το ΕΛΑΜ, προκαλεί ερωτηματικά»
Χειροπέδες σε 20χρονο που προέβαινε σε άσεμνες πράξεις έξω από πανεπιστήμιο στη Λευκωσία
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της Κομισιόν να αποκρύψει τα μηνύματα φον ντερ Λάιεν-Μπουρλά
Πώς τοποθετείται ο ΠΔΣ για την έκθεση Ελεγκτικής-«Επείγουσα ανάγκη η σύσταση Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Δικαστηρίων»
Ζητά ενότητα ο Μυριάνθους μετά την αποκάλυψη προθέσεων από Διομήδους-«Καταλληλότερος ο Αναστασίου»
Μη παραδοχή απάντησαν σε όλες τις κατηγορίες Νεκτάριος και Πορφύριος
Δόθηκε η έγκριση για συσκευές iOS και τίθεται σε λειτουργεία το e-kalathi
Ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για προκαταρκτικές εξετάσεις σε στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας το Υπ. Άμυνας