Στην τελική ευθεία η δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό-Στις 20 Δεκεμβρίου η ετυμηγορία

Μετά από 10 εβδομάδες, η δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό που συγκλόνισε τη Γαλλία, περνά στην τελική φάση.

Η νομική ομάδα της Ζιζέλ Πελικό θα δώσει τις τελικές της αγορεύσεις την Τρίτη (19/11) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η υπεράσπιση, πριν από την ετυμηγορία από πενταμελή επιτροπή δικαστών που αναμένεται στις 20 Δεκεμβρίου 2024.

Ο Ντομινίκ Πελικό δικάζεται μαζί με άλλους 50 άνδρες από την πόλη Αβινιόν, που κατηγορούνται ότι βίασαν την Ζιζέλ.

Η δίκη είναι δημόσια, μετά από επιθυμία της Ζιζέλ Πελικό, που ήθελε να βγουν όλα στο φως.

Ο σύζυγός της, Ντομινίκ, παραδέχτηκε ότι νάρκωνε την Ζιζέλ επί μία δεκαετία και καλούσε στο σπίτι της οικογένειας άνδρες που γνώριζε στο διαδίκτυο για να τη βιάζουν.

Η αστυνομία εντόπισε τους κατηγορούμενους από τα χιλιάδες βίντεο που βρήκε στον φορητό υπολογιστή του Ντομινίκ Πελικό, αν και δεν μπόρεσε να ταυτοποιήσει επιπλέον 21 βιαστές. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι έχουν στοιχεία για περίπου 200 βιασμούς που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2011 και 2020.

Η πλειοψηφία των κατηγορουμένων αρνούνται τις κατηγορίες για βιασμό, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να είναι ένοχοι επειδή δεν αντιλήφθηκαν ότι η Ζιζέλ Πελικό ήταν αναίσθητη και επομένως δεν «ήξεραν» ότι τη βίαζαν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΙΣΗΣ;

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απαντά στην ισραηλινή πρόταση για κατάπαυση πυρός-Συνέχεια διαπραγματεύσεων στην Ντόχα
Κραδασμοί στις σχέσεις Κιέβου-ΕΕ μετά τον αμφιλεγόμενο νόμο Ζελένσκι για τους θεσμούς κατά της διαφθοράς
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροσκάφος συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο στην Ιταλία-Νεκροί οι δυο επιβαίνοντες
Προς εμπορική συμφωνία ΕΕ με ΗΠΑ-Στο 15% οι δασμοί, οι εξαιρέσεις
Τη στρατηγική του για την Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσίασε ο Λευκός Οίκος-Στόχος η παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ
Ηλικιωμένη κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Νετανιάχου
Άνοιξε ο δρόμος για την πώληση Eurofighter στην Αγκυρα-Η Τουρκία και η Βρετανία υπέγραψαν συμφωνία
Δεκατετράχρονος βρέθηκε νεκρός από το κρύο σε ηφαίστειο στα 4.700 μέτρα-Το ανατριχιαστικό τελευταίο του μήνυμα
Για μαζικό λιμό στη Γάζα προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις-Πάνω από 20 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό σε 72 ώρες
Στο 15% οι αμερικανοί δασμοί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα έπειτα από συμφωνία