Πρόκληση Ερντογάν για την επέτειο παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους: Η πιο πολύτιμη εκδήλωση ενός επικού αγώνα

Ένα προκλητικό μήνυμα για την 41η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μίλησε ειδκότερα για την «πιο πολύτιμη εκδήλωση του επικού αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού».

Σύμφωνα με το δίκτυο kibrispostasi, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η επίλυση του Κυπριακού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας και του διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού.

Επανέλαβε την προκλητική έκκλησή του προς τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την «ΤΔΒΚ», ένα θέμα που έθιξε επίσης κατά την 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφερόμενος στην επερχόμενη 50ή επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο, ο Ερντογάν σημείωσε ότι η επιχείρηση εξασφάλισε την ύπαρξη της τουρκοκυπριακής κοινότητας και έφερε την ειρήνη στο νησί. Τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού.

«Η σταθερή πρόοδος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο μέλλον αποτελεί πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για εμάς», είπε ο Ερντογάν.

Ολοκληρώνοντας το μήνυμά του, ο Ερντογάν απηύθυνε τα συγχαρητήριά του για την «Ημέρα της Δημοκρατίας της ΤΔΒΚ», δηλώνοντας: «Συμμερίζομαι ολόψυχα την υπερηφάνεια και τη χαρά του τουρκοκυπριακού λαού, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους».

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επιχείρησαν να ταξιδέψουν για το Ην. Βασίλειο με φορτωμένες τσάντες με καπνικά και κατέληξαν στο κελί
«Ο Ιστός της Αράχνης η μεγαλύτερη επιτυχία της Ουκρανίας»-Οι Ρώσοι θα δυσκολευτούν να αντικαταστήσουν τις απώλειες
Πήγαν να περάσουν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές με Χρυσό αξίας 14 χιλιάδων (pics)
Καταγγελία ΠΣΕΜ σε ΥΠΑΝ για αυξημένα επίπεδα δυσκολίας σε εξεταστικά δοκίμια-Ζητούν λήψη μέτρων για Παγκύπριες
Αντάλλαξαν βολές Χαραλαμπίδου-Σούπερμαν για την ευθανασία-Πυρά για την ανακουφιστική φροντίδα
Αναμένουν απόδοση ευθυνών για ΤΑΚΑΤΑ οι γονείς των θυμάτων-«Το πόρισμα να βρει τους υπεύθυνους-ανεύθυνους»
Ξεκίνησε η παροχή νερού μετά την αποκατάσταση της ζημιάς σε αγωγό στην Πάφο
Εκλογές για ανάδειξη νέας εκκλησιαστικής επιτροπής Τσάδας-Παύθηκαν μέλη από τον Τυχικό
Δεν έκρινε πως έπρεπε να ενημερώσει το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας η Αστυνομία-«Αρμόδια ήταν η ΗΜΥ»
Βάζει τέλος στις... κρατήσεις με πετσέτες στην παραλία ο Δήμος Παραλιμνίου