«Συγγνώμη» ζήτησε ο πρόεδρος της περιφέρειας της Βαλένθια-«Δεν θα αποφύγω οποιαδήποτε ευθύνη»

Τα λάθη του για τις φονικές πλημμύρες παραδέχθηκε σε ομιλία του ο Κάρλος Μαθόν πρόεδρος της περιφέρειας της Βαλένθια, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ενώπιον του τοπικού κοινοβουλίου.

Μεταξύ άλλων ζήτησε «συγγνώμη» για τις καθυστερήσεις στην παροχή βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς. Η συγκεκριμένη εμφάνιση έγινε μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.

«Δεν θα αρνηθώ ότι έγιναν λάθη», δήλωσε ο Κάρλος Μαθόν, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, κατά την οποία έκανε τον απολογισμό της ανταπόκρισης του ιδίου και των υπηρεσιών του στην πρωτοφανή αυτή κρίση, με προσωρινό απολογισμό 224 νεκρούς. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι μένουν 16 αγνοούμενοι στην περιοχή του, κάτι που ενδέχεται να αυξήσει κι άλλο τον αριθμό των θυμάτων.

«Δεν θα αποφύγω οποιαδήποτε ευθύνη», είπε ο Κάρλος Μαθόν, ενώ είχε ξεκινήσει την ομιλία του υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες στην Ισπανία από το 1962.

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι διαστάσεις της τραγωδίας και οι συνέπειες είναι τέτοιες που στις ζωές μας θα υπάρχει ένα πριν και ένα μετά και τίποτε δεν θα είναι πια όπως πριν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Κόμματος ζήτησε την συγκρότηση ομάδας έρευνας από το τοπικό κοινοβούλιο.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Σάντσεθ ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης ύψους €3,8 δις για τους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Βαλένθια

Οι κάτοικοι της Βαλένθια κλήθηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους

Δειτε Επισης

Τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα ο μουσικός Άρης Μουγκοπέτρος-Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα
Λειτούργησε για πρώτη φορά μετά από καιρό η Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ-«Αρχή μιας νέας πνευματικής εποχής»
O Αμερικανός καρδινάλιος που ηγείται προσωρινά του Βατικανού
Αποφασισμένη η Ε.Ε να επιβάλει τους ψηφιακούς κανόνες ανεξαρτήτως τοποθεσίας εταιρειών
Μυσταγωγικές εικόνες από την καύση του Ιούδα στον Τολό του Ναυπλίου(Pics)
Αναστάτωση στην Παναγία των Παρισίων-Βρέθηκε απειλητικό μήνυμα
Στο φουλ οι πολεμικές μηχανές Ρωσίας και Ουκρανίας-Στο παζάρι των ΗΠΑ και ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια
Αρχιεπίσκοπος: Ανιδιοτελής η διακονία του Πάπα στην Εκκλησία
Oι οκτώ επικρατέστεροι διάδοχοι του Πάπα Φραγκίσκου-Το Κονκλάβιο των καρδιναλίων καλείται να επιλέξει
Θέτουν επί τάπητος οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την πρόταση του ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης