Συναντίληψη μεταξύ Χαρτσιώτη-ΑΚΕΛ για εκσυγχρονισμό Νομικής και Ελεγκτικής

«Ωφέλιμη και παραγωγική» χαρακτήρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, τη συνάντησή του την Παρασκευή με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ για τα νομοσχέδια που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της Νομικής Υπηρεσίας (ΝΥ) και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας (ΕΥ), σημειώνοντας ότι υπήρξε συναντίληψη σε σχέση με τον επιδιωκόμενο εκσυγχρονισμό και στις δύο Υπηρεσίες.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ο Υπουργός σημείωσε ότι είχε συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, και Βουλευτές του κόμματός του, «με τους οποίους συζήτησα τη φιλοσοφία και το όλο πνεύμα των διαγραμμάτων των νομοσχεδίων, που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της Νομικής Υπηρεσίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

«Είχαμε μια ωφέλιμη και παραγωγική συζήτηση μέσα από την οποία υπήρξε συναντίληψη σε σχέση με τον επιδιωκόμενο εκσυγχρονισμό και στις δύο ανεξάρτητες Υπηρεσίες», είπε ο κ. Χαρτσιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρτσιώτης είχε ανακοινώσει κύκλο επαφών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τους ανεξάρτητους βουλευτές και τους τρεις εμπλεκόμενους φορείς - τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, τον ΣΕΛΚ, και το Ανώτατο Δικαστήριο – πριν το Υπουργείο του αποστείλει επίσημα τα νομοθετήματα αυτά στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς
Προηγείται ο Τατάρ του Έρχιουρμαν και σε δημοσκόπηση τουρκικής εταιρείας
Επανέρχεται ο Οδυσσέας για το κέντρο δεξιώσεων-«Ο Χριστοδουλίδης θεωρεί ότι η διαπλοκή δεν είναι σοβαρό θέμα;»