Νεαρή παρενοχλήθηκε από μοτοσικλετιστή στο Ιράν-Aντεπιτέθηκε και τη συνέλαβαν επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ

Μια νέα καταγγελία για τη συμπεριφορά των αρχών του Ιράν απέναντι στις γυναίκες, για τη σύλληψη επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ μιας 25χρονης γυναίκας από την Τουρκία, η οποία δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση, ήρθε στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η 26χρονη Ροσανάκ Μολάει Αλισάχ συνελήφθη στις 3 Νοεμβρίου αφού ανήρτησε το βίντεο με την παρενόχληση που δέχθηκε από άνδρα σε μηχανή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομακτική κίνηση από το Ιράν-Θα στέλνουν σε «κλινική θεραπείας» γυναίκες που παραβιάζουν τους κανόνες του χιτζάμπ

Στο βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή της σεξουαλικής παρενόχλησης, με την 25χρονη να περνάει στην αντεπίθεση και να ρίχνει κάτω τον άνδρα που την παρενόχλησε.

Σύμφωνα με την ιρανή δημοσιογράφο και ακτιβίστρια Μασχί Αλινετζάντ, «με τη διεστραμμένη λογική του καθεστώτος, δεν είναι έγκλημα η επίθεση που δέχθηκε η 25χρονη αλλά το γεγονός ότι φαίνονταν τα μαλλιά της. Οπότε αντί να τιμωρήσουν τον δράστη, άνοιξαν δικογραφία επειδή η κοπέλα δεν φορούσε χιτζάμπ».

Η Ροσανάκ, η τύχη της οποίας παραμένει άγνωστη, είχε συλληφθεί και στο παρελθόν από τις ιρανικές αρχές για συμμετοχή στις διαμαρτυρίες για τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί πριν από δύο χρόνια.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Μήνυση Τραμπ στην Wall Street Journal και στον Μέρντοχ-Ζητά 10 δισ. δολάρια για άρθρο με τον Επστάιν
Κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν Ισραήλ και Συρία-Κάλεσμα να αφήσουν τα όπλα οι πολίτες
Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο του Έσεξ που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο-Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί
Γαστρεντερίτιδα σε κρουαζιερόπλοιο εν πλω-Πάνω από 140 κρούσματα
Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες
Nέες συγκρούσεις στη Συρία-Βεδουίνοι και Δρούζοι πολεμούν στην Σουέιντα, ανησυχία για νέο γύρο κλιμάκωσης
Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ιράν επανεξοπλίζει τους συμμάχους Χεζμπολάχ και Χούθι
ΒΙΝΤΕΟ: Αναστάτωση σε πτήση στις ΗΠΑ-Επιβάτης επιχείρησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου
Αφού βομβάρδισε την καθολική εκκλησία στη Γάζα ο Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Πάπα
Απαντά ο Πεσκόφ για το νέο πακέτο κυρώσεων-«Η Ρωσία έχει αναπτύξει κάποια ανοσία σε τέτοια μέτρα»