Ζήτησε από τον σύντροφό της να χωρίσουν και εκείνος τη γρονθοκόπησε μπροστά στην κόρη της

«Η κόρη μου ειδοποίησε την αστυνομία αλλιώς θα ήμουν νεκρή».

Με αυτές τις λέξεις περιέγραψε μια γυναίκα στους δικαστές τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τον σύντροφό της, μέσα στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη, όταν του ζήτησε να χωρίσουν και εκείνος σε έξαλλη κατάσταση τη γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και το σώμα.

Το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα μέσα στο σπίτι του ζευγαριού ενώ ο «νταής» σύντροφος συνελήφθη όταν κόρη και μάνα κατάφεραν να τον κλειδώσουν στο μπαλκόνι και να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη και απειλή, πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση, υπό τους όρους να μη διαμένει με την παθούσα και να μην την προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Τη χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο

Περιγράφοντας όσα έγιναν την περασμένη Δευτέρα, το θύμα κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος, με τον οποίον είναι μαζί τα τελευταία 27 χρόνια, της επιτέθηκε με γροθιές στο κεφάλι και την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, με αφορμή ότι του ζήτησε να χωρίσουν.

«Έχουν υπάρξει κι άλλα βίαια περιστατικά αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Τον τελευταίο καιρό με βρίζει και με σακατεύει. Είναι επικίνδυνος. Δεν τον είχα καταγγείλει γιατί με παρακαλούσε και τον λυπόμουν.

Τη Δευτέρα με χτύπησε τρεις φορές με γροθιές στο κεφάλι και χαμηλά στην κοιλιά. Έτρεχε αίμα από τη μύτη μου, φοβήθηκα ότι θα μου σπάσει τα δόντια», ανέφερε η γυναίκα, τονίζοντας ότι η κόρη της ήταν αυτή που της έσωσε τη ζωή.

Με τη σειρά της η νεαρή είπε στους δικαστές ότι κατά τη διάρκεια του καβγά είδε τον κατηγορούμενο να χτυπάει την μητέρα της.

«Μπήκα στη μέση για να τους χωρίσω, τη χτυπούσε με γροθιές στο κεφάλι. Έτρεχε αίμα από τη μύτη της. Είχε ξανά εκδηλώσει βίαιη συμπεριφορά στο παρελθόν. Του ζήτησε να χωρίσουν και μάλωσαν», είπε.

Η... προκλητική απολογία

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χτύπησε τη σύντροφό του ωστόσο ισχυρίστηκε ότι... «μόνο του πήγε το χέρι μου».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «όλα αυτά τα χρόνια βρίζει τα παιδιά και τα εγγόνια μου, έκανα πολύ υπομονή. Μόνο του πήγε το χέρι μου και τη χτύπησα, συμβαίνει καμία φορά. Είναι γυναίκα, όταν νευριάζει... Βρίζει τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Παρακάλεσα πόσες φορές. Δε μπορώ να πω όχι, τη χτύπησα και λυπάμαι πολύ. Αυτή όμως με προκάλεσε. Την παρακάλεσα. Θα φύγω από το σπίτι τώρα αφού δε με θέλει. Δεν θύμωσα επειδή μου είπε να χωρίσουμε», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Την καταδίκη του πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Γλίτωσαν την ευθανασία οι σκύλοι που επιτέθηκαν σε γυναίκα και παιδιά στη Λεμεσό-Υπό την προστασία φιλοζωικής οργάνωσης
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο
Κατέθεσε τι είπε με Γεάδη η Γερμανίδα που κατηγορείται για σφετερισμό-Στο επίκεντρο και η μετάφραση διά τηλεφώνου
Δωρεάν στάθμευση και Wi-Fi στις παραλίες στον Δήμο Παραλιμνίου–Δερύνειας για τον Κατακλυσμό
Πώς από δύο καλοί φίλοι Τραμπ-Μασκ κατέληξαν εχθροί
Συνελήφθη 14χρονος ως ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία
Σημαντική χαρακτηρίζει την απόφαση του Κακουργιοδικείου για την ανθρωποκτονία Δωρόθεου η ΝΥ
Λειτουργούν παραλιακό εστιατόριο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου