Υπουργός Γεωργίας: Καλύτερη εποπτεία λαϊκών αγορών με τη νέα νομοθεσία

Την ψήφιση της νομοθεσίας για ρύθμιση των λαϊκών αγορών χαιρετίζει η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, σημειώνοντας ότι συμβάλλει στην καλύτερη εποπτεία, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους γεωργούς για απευθείας προώθηση των προϊόντων τους στους καταναλωτές.

«Χαιρετίζω με μεγάλη ικανοποίηση τη ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου που αφορά τη ρύθμιση των λαϊκών αγορών και τη μεταφορά της αρμοδιότητας από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Γεωργίας», αναφέρει η Υπουργός σε ανάρτησή στο Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο πλαίσιο για τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών ψήφισε η Βουλή

Μέσω του νέου νομοσχεδίου, συνεχίζει η κ. Παναγιώτου, διασφαλίζεται πως η χρήση των χώρων εντός της λαϊκής αγοράς θα γίνεται μόνο από γεωργούς, εντάσσοντας ταυτόχρονα πιο απλές διαδικασίες αδειοδότησης και ελέγχου.

Η νέα νομοθεσία, λέει, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία και εποπτεία των λαϊκών αγορών, «δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους γεωργούς μας να προωθούν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές». Με αυτό τον τρόπο οι γεωργοί έχουν ένα δίκαιο εισόδημα και οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές, καταλήγει στην ανάρτησή της η Υπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κλειδί η οικιακή βοηθός για τον περίεργο χαμό οικογένειας στην Ελλάδα-Εμφανίστηκαν δύο ξαδέρφια
Νεαρός κρεμάστηκε στο πίσω μέρος τραμ στην Ελλάδα-Στην ΕΛ.ΑΣ. το επίμαχο βίντεο
«Πράξεις αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας»-Τιμήθηκαν οι έξι γυναίκες της ΕΦ που κατέγραψαν τις περισσότερες αιμοδοσίες
Θρήνος για τον 31χρονο Γιώργο που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα στη Ρόδο-Ήταν πατέρας δύο παιδιών
Επιβεβαιώνει επιστροφή μεταναστών στη Συρία η Κυβέρνηση-Μεγαλύτερο πρόβλημα οι αφίξεις από Λίβανο
Ετοιμάζουν εφαρμογή για τους αγρότες-Θα ενημερώνονται για αγρομετεωρολογικές και άλλες υπηρεσίες
Καρέ καρέ η συμπλοκή στο αεροσκάφος που ταξίδευε για Κύπρο-Αντάλλαξαν γροθιές δύο πρόσωπα
Νέο μέτωπο στους κύκλους της Ιεράς Συνόδου-Άλλα ο Αρχιεπίσκοπος και άλλα ο Μόρφου για τον νέο Πάπα
Μήνυμα ΠΑΣΥΔΥ για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών-«Είναι η ραχοκοκαλιά της υγειονομικής περίθαλψης»
Πυρά ΔΗΜΑΛ σε Πρόεδρο και Αστυνομία για τη στάση τους στη διαμαρτυρία των κυνηγών-«Ενήργησαν αντισυνταγματικά»