Δικαίωμα πλήρους μέλος του Διεθνούς Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του ΟΤΚ το ψευδοκράτος

Το δικαίωμα να καταστεί πήρες μέλος του Μηχανισμού Διεθνούς Προστασίας του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών απέκτησε το ψευδοκράτος που «συμμετείχε ενεργά σε όλες τις συναντήσεις», που έγιναν κατά τη διαδικασία ίδρυσης του εν λόγω μηχανισμού, όπως αναφέρει ανακοίνωση της «προεδρίας» της λεγόμενης οργάνωσης πολιτικής άμυνας του κατοχικού καθεστώτος. 

Σύμφωνα με το ΓΤΠ,  ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η απόφαση για σύσταση του μηχανισμού λήφθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2021 κατά την 8η Σύνοδο Κορυφής του ΟΤΚ που έγινε στην Κωνσταντινούπολη και η σχετική συμφωνία σύστασής του υπογράφηκε στις 6 Νοεμβρίου 2024 στην 11η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού στο Μπίσκεκ της Κιργισίας.

Κατόπιν πρόσκλησης της Γραμματείας του ΟΤΚ, διεξήχθησαν διαδικτυακές συναντήσεις στις οποίες έγιναν διαπραγματεύσεις για το προσχέδιο της συμφωνίας σύστασης του μηχανισμού, στις 23 και 30 Μαΐου 2023 και στις 2 Ιουνίου του ίδιου έτους με τη συμμετοχή εκπροσώπων των χωρών μελών και των παρατηρητών του ΟΤΚ. 

Το ψευδοκράτος εκπροσωπήθηκε σε αυτές από την «προεδρία» της «πολιτικής άμυνας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη
Προσπαθεί να τα μαζέψει η Βρετανία-«Δεν είναι νομοσχέδιο η πρόταση για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»
Ε. Τατάρ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ένταξη στην «Ασιατική Λίγκα» στο ποδόσφαιρο
Παραληρεί ο Τατάρ-Χρησιμοποιεί την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για να νομιμοποιήσει το σφετερισμό
Το πρώτο μανιφέστο του Χριστόφορου Τορναρίτη-Ρόλοι στο νέο κόμμα για ψυχολόγους, μηχανικούς και… σκακιστές