Ενίσχυση ασφάλειας και παραμονή Συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών ζητά η «Ισότητα»

Ενίσχυση της ασφάλειας των μελών της, καθώς και τροποποιήσεις νόμων και κανονισμών για την παραμονή των Συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών στο σώμα, ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ο Κλάδος Αστυνομίας της Συντεχνίας «Ισότητα».

Όπως αρχικά αναφέρεται, ο τραυματισμός αστυνομικών σε καταδίωξη στην επαρχία Λάρνακας χθες βράδυ «επιβεβαιώνει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος για μια ακόμη φορά, αλλά δείχνει τον ζήλο και τον επαγγελματισμό των μελών της Αστυνομίας».

«Καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με τους κινδύνους της παραβατικότητας και της ανομίας. Η στήριξη από τον συνδικαλισμό τους, αλλά ταυτόχρονα η γρήγορη και έγκυρη αναδιοργάνωση της Αστυνομίας θα φέρει πιο δυνατή την Α΄ Γραμμή των Σωμάτων Ασφαλείας, καλύτερο εξοπλισμό και περισσότερα θετικά αποτελέσματα σε σχέση με την καταπολέμηση του εγκλήματος και την διασφάλιση της ασφάλειας των συναδέλφων μας», σημειώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αστυνομικοί ανέκοψαν όχημα και οι επιβαίνοντες τους επιτέθηκαν-Στο νοσοκομείο τρία πρόσωπα

Προστίθεται ότι με «ύψιστο βαθμό επικινδυνότητας, αλλά και ενσυναίσθηση της ευθύνης, οι Αστυνομικοί καθημερινά, Παγκύπρια σε όλα τα τμήματα, κρατούν την ευνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρόλο που εξακολουθούν να είναι ανασφάλιστοι εν έτη 2024».

Σε σχέση με τους Συμβασιούχους Ειδικούς Αστυνομικούς, η Συντεχνία υπενθυμίζει πως εδώ και ένα χρόνο τόνιζε την μοναδική λύση για να παραμείνουν στην Αστυνομία, όπως ακριβώς είναι το καθεστώς των ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά.

«Είναι απαραίτητα να γίνουν έξι τροποποιήσεις, νόμων και κανονισμών, τις οποίες η Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ απέστειλε από τις 4/11/24 στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Αρχηγό Αστυνομίας και Επιτροπή Νομικών της Βουλής. Η ΙΣΟΤΗΤΑ βρίσκει και προτείνει πρακτικά τις λύσεις για να βοηθήσει το έργο του Αρχηγού Αστυνομίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης», αναφέρεται καταληκτικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time
Δημογλίδου για Βασίλη Καλογήρου-«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα σε έγκλημα»
Συνελήφθησαν δυο γυναίκες για κλοπή χρημάτων στην Λάρνακα-Καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο
Νέα έρευνα την Τουρκία εναντίον Ιμάμογλου για πλαστό πτυχίο
Καταγγελία για ομαδικό βιασμό 22χρονης στη Χαλκίδα-Την εξανάγκασαν να κάνει χρήση ναρκωτικών
Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του 19χρονου Σύρου δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο
Το Associated Press μηνύει τον Λευκό Οίκο για τον αποκλεισμό του από τις ενημερώσεις Τραμπ