Στην Επιτροπή Νομικών το θέμα ακυρώσεων συμβάσεων αναπτυξιακών έργων

Στην Επιτροπή Νομικών έχει εγγράψει το ζήτημα κατάρρευσης μεγάλων αναπτυξιακών έργων, προς συζήτηση ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναφέροντας ότι «η χώρα οπισθοχωρεί και η έντονη ανησυχία των πολιτών είναι απόλυτα δικαιολογημένη».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Συναγερμός, «μία μετά την άλλη, συμβάσεις σημαντικών αναπτυξιακών έργων τερματίζονται, επιτείνοντας την αίσθηση στασιμότητας και αδιεξόδου», προσθέτοντας παράλληλα πως, «η χώρα οπισθοχωρεί και η έντονη ανησυχία των πολιτών είναι απόλυτα δικαιολογημένη».

Τα μεγάλα έργα, συνεχίζει, «είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής. Απαιτούν συνεχή έλεγχο και παρακολούθηση. Κυρίως ορθή και προληπτική διαχείριση με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, ούτως ώστε να διορθώνονται λάθη και να εντοπίζονται παραλείψεις πριν να φτάσουμε στο «και πέντε», όπως συμβαίνει σήμερα».

Επισημαίνει παράλληλα πως, «χρειάζεται άμεση επαναξιολόγηση της διαδικασίας σύναψης δημόσιων συμβάσεων και του πλαισίου που αφορά τον καταρτισμό, την κατακύρωση και παρακολούθηση τους. Και προς αυτό τον σκοπό έχουμε ήδη εγγράψει θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών. Σημαντική παράμετρος είναι και ο περιορισμός της κατάχρησης προσφυγών στην Αναθεωρητική Αρχή, για την οποία ο ΔΗΣΥ έχει εδώ και καιρό καταθέσει σχετική πρόταση νόμου».

Καταλήγοντας σημειώνεται πως, «σε κάθε περίπτωση οι πολίτες αναμένουν από την κυβέρνηση να ολοκληρώσει εγκαίρως τα δρομολογημένα έργα αλλά και να σχεδιάσει νέα για τα επόμενα χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ομολόγησε τις δολοφονίες βρεφών η Μουρτζούκου-«Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»
Συνελήφθη αστυνομικός για επίθεση, απειλές και παρενοχλητική παρακολούθηση
Κατασχέθηκαν πάνω από 1.000 «μαϊμού» Labubu-Εντοπίστηκαν σε οκτώ καταστήματα
Μαχαιρωμένο σε πολυθρόνα εντοπίστηκε το θύμα του φονικού-Στο διπλανό δωμάτιο η μητέρα του πατροκτόνου
Τον Πρόεδρο του Λιβάνου υποδέχεται στο Προεδρικό ο Χριστοδουλίδης
Νέα απάτη μέσω SMS με δήθεν επιστροφή φόρου-Συστάσεις από την Αστυνομία (pic)
Στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Νετανιάχου η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων
Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε το σκυλί του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα-Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν
Εκατοντάδες τραυματίες από τη φωτιά στη Μασσαλία-Φόβοι ότι ο Μιστράλ θα τη θέσει ξανά εκτός ελέγχου
Αποκαλύψεις για Μουρτζούκου-Σοκάρουν οι ομοιότητες με Πισπιρίγκου, επιχείρησε να σκοτώσει το μωρό της 4 φορές