Θλίψη στην ΠΟΕΔ-Έφυγε η πρώην πρόεδρος Ρέα Παπαγεωργίου

Τον θάνατο της τέως προέδρου της ΠΟΕΔ Ρέας Παπαγεωργίου ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης, 13 Νοεμβρίου, η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «η Ρέα υπήρξε μία αληθινή μαχήτρια της ζωής, η οποία, από όποιο μετερίζι κι αν κλήθηκε να υπηρετήσει, υπήρξε πάντα πρόθυμη και αφοσιωμένη στην προσφορά της γνώσης, της εμπειρίας και της καθοδήγησης σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε μαθητή. Η παρουσία της στους συνδικαλιστικούς αγώνες του διδασκαλικού κόσμου της Κύπρου υπήρξε πολύτιμη, και το έργο της θα παραμείνει φωτεινός φάρος για τις επόμενες γενιές».

Συνεχίζοντας σημειώνει πως, «η Ρέα υπηρέτησε την ΠΟΕΔ ως Πρόεδρος της ΠΟΕΔ και της ΠΟΕΔ Λευκωσίας, αλλά και την παράταξή μας από διάφορες θέσεις. Σε όλη της τη ζωή διακρινόταν από δυναμισμό, αφοσίωση και υπευθυνότητα. Η προσφορά της στον τομέα της εκπαίδευσης ήταν πολυδιάστατη και αναγνωρίστηκε ευρέως, τόσο από τους συναδέλφους της, όσο και από τους μαθητές της. Τα σεμινάρια, το πολύτιμο υλικό της, όλα γεμάτα γνώση και συναδελφικότητα, άφησαν ανεξίτηλο στίγμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς και η συμβολή της στην εκπαίδευση των συναδέλφων υπήρξε καθοριστική για πολλά χρόνια».

Η Ρέα, προσθέτει, «στάθηκε πάντα όρθια, παρά τις αντιξοότητες, με ακλόνητη πίστη στις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε. Η αδιάκοπη μάχη της απέναντι στις δυσκολίες, με πίστη και δίψα για τη ζωή, για τα παιδιά της και για το μέλλον της εκπαίδευσης, πάντα θα μνημονεύεται ως παράδειγμα θέλησης, δύναμης και αφοσίωσης».

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι, «αιωνία θα είναι πάντοτε η μνήμη σου, Ρέα μας. Ο διδασκαλικός κόσμος της Κύπρου και η κοινωνία γενικότερα δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ. Η κληρονομιά σου θα συνεχίσει να εμπνέει και να καθοδηγεί όλους εμάς στην ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ για πολλά χρόνια. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

Οι λεπτομέρειες για την κηδεία θα ανακοινωθούν προσεχώς.

466350117_1101219525339730_1262868377634575333_n

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παραμένει στο προσκήνιο η σκόνη-Έρχονται βροχές και καταιγίδες μέχρι το Σάββατο
Αυστηροποιείται η νομοθεσία για τις επικίνδυνες οικοδομές-Οι αλλαγές που προωθούνται
Τεράστια τα κενά στην διαχείριση της παιδικής κακοποίησης-Επιτακτική ανάγκη η εκπαίδευση εμπλεκομένων
Ζητούν δομές και εξατομικευμένες θεραπείες για άτομα με αυτισμό οι γονείς-Τα κυριότερα αιτήματά τους
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ
«Η 1η Απριλίου κορυφαία στιγμή της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας »
Υπέβαλε αίτηση για ίδρυση παραρτήματος στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Αυξημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό το 2025-Οι θετικές ενδείξεις και ο στόχος της Κυβέρνησης
«Ο αγώνας και η αυτοθυσία των αγωνιστών της ΕΟΚΑ εξακολουθεί να συγκινεί και να εμπνέει»
Η Κύπρος τιμά την 1η Απριλίου με δοξολογίες και εκδηλώσεις