Άμεση λογοδοσία και διαφάνεια για δημόσιες συμβάσεις ζητά το Volt

Άμεση λογοδοσία, διαφάνεια και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, με σκοπό τη θωράκιση των δημόσιων συμβάσεων, ζητά το Volt.

Το κόμμα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «το τελευταίο διάστημα, η μία αποτυχία ακολουθεί την άλλη σε έργα υποδομών και δημόσιες συμβάσεις», προσθέτοντας ότι «το τερματικό εισαγωγής φυσικού αερίου στο Βασιλικό, η σύμβαση με την ΟΕΔΑ στο Πεντάκωμο, το έργο κατασκευής του δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, το συμβόλαιο για το λιμάνι και τη μαρίνα στη Λάρνακα, το σύστημα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e-justice) και το έργο στον Ποταμό Λιοπετρίου αποτελούν παραδείγματα επενδύσεων με προβληματική εξέλιξη και πλήρη κατάρρευση».

Αναφέρει ακόμα ότι «πριν τις εκλογές του 2023, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τους υπουργούς του, παρουσίαζε αυτά τα έργα ως ορόσημα ανάπτυξης και προόδου», όμως σήμερα «η κατάρρευσή τους υπογραμμίζει την κληρονομιά της προηγούμενης Κυβέρνησης: σειρά σκανδάλων, διεθνής απαξίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και πλήρης υποχώρηση της ανεξαρτησίας των θεσμών που, υπό άλλες συνθήκες, θα έπρεπε να προστατεύουν τα δικαιώματα και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Το Volt αναφέρει ότι «ο νυν Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο ως μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης, καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτών των πολιτικών». Προσθέτει ότι «η περιορισμένη του δυνατότητα να αντιδράσει στα ζητήματα αυτά, συνδυαζόμενη με την αβεβαιότητα για το ποιος θα αναλάβει το κόστος των λύσεων, απειλεί να επιβαρύνει περαιτέρω τους φορολογούμενους πολίτες» και αναφέρει ότι η βουλευτής του κόμματος Αλεξάνδρα Ατταλίδου, έχει ήδη θέσει το ζήτημα του Λιοπετρίου για συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής και ζήτησε και αναμένει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τροχαίο με μοτοσικλέτα και ποδήλατο στον Στρόβολο
Να αποκατασταθεί αμέσως η ανεμπόδιστη είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ζητά ο ΟΗΕ
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα φωνάζει επειδή η ΕΕ δεν κάνει μέλος την Τουρκία-«Μπορείτε πλέον να είστε ο πιο ισχυρός»
«Επιβεβλημένη» θεωρεί η Βουλή την… luxury αναβάθμιση της καντίνας-Υπηρεσιακές οι αποφάσεις για ξενοδοχεία
Επεσήμαναν στον Πρόεδρο τη διαφαινόμενη επικέντρωση στα ΜΟΕ οι Οικολόγοι-Έθεσαν και θέμα Μακαρίου
«Ένας στους δύο στην Κύπρο δεν καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις»-Ζητούν εφαρμογή της οδηγίας
Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας μετά την αποχώρηση των ακροδεξιών από την Κυβέρνηση
Ενημέρωσε τον Κόστα για τις επαφές Ολγκίν ο Πρόεδρος-Υπογράμμισε τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής ΕΕ
Δεκαπλασιάστηκαν οι κυπριακές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας-Έσοδα €40 εκατομμυρίων
Ανησυχίες για ένταξη στη ζώνη Schengen έχει το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο-Έστειλαν επιστολή στην ΕΕ