Σηκώνει το γάντι και απαντά στον ΔΗΣΥ το ΑΚΕΛ-«Ο λαός δεν χάβει την επιχείρηση συγκάλυψης σκανδάλων»

Απαντά στα πυρά του ΔΗΣΥ το ΑΚΕΛ σχετικά με τις αναφορές ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, για καθυστέρηση στην διερεύνηση των καταγγελιών σε βάρος του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «όλη η Κύπρος αντιλαμβάνεται γιατί η ηγεσία του ΔΗΣΥ ενοχλείται με κάθε αναφορά στην ανάγκη δίωξης και κάθαρσης για τα σκάνδαλα της περασμένης δεκαετίας». Αυτό όμως που είναι ακατανόητο και αδιανόητο, αναφέρει το ΑΚΕΛ, είναι να δηλώνει ο Πρόεδρος της Αρχής Κατά της Διαφθοράς ότι ο κ. Αναστασιάδης «δεν είναι υπό διερεύνηση την στιγμή που βρίσκονται ενώπιόν της καταγγελίες για τον ίδιο προσωπικά».

«Αυτό για το οποίο πρέπει να είναι όλοι σίγουροι είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού δεν χάβει την επιχείρηση συγκάλυψης των σκανδάλων της διακυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού» καταλήγει.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο ΔΗΣΥ, αναφέρει ότι επιχειρείται υπονόμευση και η καταστρατήγηση του ρόλου της Αρχής κατά της Διαφθοράς, ενώ υποστηρίζει ότι το ΑΚΕΛ προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το θέμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Αρχή κατά της Διαφθοράς, τη δημιουργία της οποίας επιδιώξαμε και πρωταγωνιστήσαμε, πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει το έργο της ως πραγματικά ανεξάρτητη. Το θεωρούμε απαράδεχτο να επιχειρείται ουσιαστικά η υπονόμευση και η καταστρατήγηση του ρόλου της».

Σημειώνει ότι «είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιείται η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ως μέσο και βήμα για εκφοβισμό και χειραγώγηση του θεσμού, με μοναδικό στόχο την ανάδειξη πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Υποστηρίζει ακόμη ότι «το ΑΚΕΛ που εσκεμμένα προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το θέμα», προσθέτοντας πως «πρέπει να αντιληφθεί ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πρωτοστατούν στη διαφύλαξη των θεσμών και να αποτρέπουν τα λαϊκά δικαστήρια και όχι το αντίθετο».

Καταληκτικά αναφέρει πως «οφείλουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να σεβαστούμε, να στηρίξουμε και να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία της Αρχής, από την οποία απαιτούμε να κάνει σωστά, αδιασάλευτα και απερίσπαστα το έργο της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταδικάζει την πολιτική δίωξη του Σενέρ Λεβέντ το Άλμα
LIVE: Κόλαφος το πόρισμα της Ερευνητικής για τα δύο θανατηφόρα-«Ενδεχόμενο διάπραξης κατάχρησης εξουσίας και ανθρωποκτονία»
Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι η Μουρτζούκου ευθύνεται και για τον θάνατο του Παναγιωτάκη-Θέλει ολοκληρωμένη ομολογία
Πυρκαγιά από μετασχηματιστή της ΑΗΚ στη Γαλάτα
Αθώοι από το εκ πρώτης όψεως Σήφης και Σπύρος για την δολοφονία Ανδρονίκου-«Καμία μαρτυρία για οργάνωση»
Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της παράνομης δίωξης Σενέρ Λεβέντ από τη Βουλή
Σε δίκη βαρυποινίτης, επιχειρηματίες και δεσμοφύλακας, ελεύθεροι υπό όρους-Δεν εξασφάλισαν μαρτυρία για ναρκωτικά και προστασία
Τα κόμματα για τη συμπλήρωση 14 ετών από τη φονική έκρηξη στο Μαρί
N. Xριστοδουλίδης για Μαρί: Απευθύνω δημόσια συγνώμη, υπόσχεση για μη επανάληψη τέτοιων λαθών και παραλήψεων
Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 31χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του στον Άγιο Δομέτιο