Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν κατά διαστήματα το νησί και ιδιαίτερα τις παράλιες περιοχές. Τοπικά η ένταση της βροχής ενδέχεται να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά ανά ώρα. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι ενώ οι άνεμοι θα μεταβάλλονται και θα ενισχύονται.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής μέχρι τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας.

cats22

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σύστημα χαμηλής πίεσης με κέντρο δυτικά του νησιού, θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και αύριο. Τα φαινόμενα κατά τόπους αναμένεται παροδικά να είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία ωστόσο υποχωρεί από αύριο.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιορίζονται στις παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Σε καταιγίδα ωστόσο, οι άνεμοι θα μεταβάλλονται και θα ενισχύονται με ισχυρότερες ριπές. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Προοδευτικά ωστόσο μέχρι αργά το απόγευμα, ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά, με τα φαινόμενα να περιορίζονται και να εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στις παράλιες περιοχές, ενώ στα βόρεια δεν αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά μέχρι το πρωί θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως σε περιοχές ορεινών αλλά και σε περιοχές στα νότια του νησιού. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί έτσι λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Λόγω τεχνικής βλάβης σε ορισμένους αυτόματους σταθμούς, δεν κατέστη δυνατή η ανάκτηση της μέγιστης και ελάχιστης θερμοκρασίας καθώς και της σχετικής υγρασίας.

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο πατέρας του βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου
Τελέστηκε η κηδεία της μητέρας και των παιδιών στη Λεμεσό-«Να κρατήσουμε το φως που μας χάρισε η παρουσία τους»
BINTEO: Δείχνει τα δόντια της η Coral-Νυφάδες χιονιού και χαλάζι σε διάφορες περιοχές (Pics)
«Μάνα και γιοι, η μοίρα τους ένωσε στη ζωή και την αιωνιότητα»-Κηδεύτηκαν άλλοι τρεις ήρωες της εισβολής
Καταδικάζει τον τρόπο αντιμετώπισης και παράδοσης σορών ομήρων από Χαμάς το ΥΠΕΞ της Κύπρου
Στη Γερμανία ηπατολόγος από Κύπρο για εκπαίδευση
Πορτοκαλί προειδοποίηση για χαμηλές θερμοκρασίες, φθάνουν μέχρι και στους μείον έντεκα
Απάντηση Μιχαηλίδου για τις εκδρομές μαθητών στα κατεχόμενα-Ζητά παύση της το ΕΛΑΜ
Ο πατέρας του Κυπριανού για το θάνατο του παιδιού του στα Τέμπη-«Είχε κοκκινίλες στα χέρια του,μύριζε πολύ έντονα χημικά»
Η τελευταία πράξη του δράματος-Το ύστατο χαίρε στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στη Λεμεσό