Πέθανε πυροσβέστης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στη Θεσσαλονίκη

Θάνατος πυροσβέστη εν ώρα κατάσβεσης φωτιάς σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Κυριακής 10 Νοεμβρίου.

Ο 55χρονος πυροσβέστης, συμμετείχε σε κλιμάκιο που κατέσβηνε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή του Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης αισθάνθηκε αδιαθεσία. Διεκομίσθη από το ΕΚΑΒ στο «424» στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου, ωστόσο, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια του θανάτου τού πυροσβέστη. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την πυροσβεστική υπηρεσία.

«Σήμερα, Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024, μεσημεριανές ώρες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Καρτερές του δήμου Λαγκαδά, της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, ο Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Δηκούσης Πασχάλης του Κωνσταντίνου, ετών 55, αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της πυροσβεστικής.

Το συνδικαλιστικό σχήμα της πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία «Δημιουργική Συμμαχία», σε ανάρτηση που πραγματοποίησε ανέφερε πως «καλό παράδεισο Πασχάλη. Η Πυροσβεστική Οικογένεια της Θεσσαλονίκης θρηνεί ακόμη μία απώλεια συναδέλφου εν ώρα καθήκοντος. Μακρύς ο κατάλογος θανόντων Πυροσβεστών κατά την εκτέλεση υπηρεσίας δυστυχώς».

Η ανάρτηση:

Δειτε Επισης

Μνημείο για την Κυριακή Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους-«Να το βλέπετε οι γυναίκες και να παίρνετε δύναμη»
«Αυτό είναι ατομική βόμβα»-Συγκλονίζουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία των Τεμπων
Η Κομισιόν σχεδιάζει να κάνει «ευρωπαϊκό FBI» τη Europol και να ενισχύσει τον ρόλο της Frontex
Απολογήθηκε για την συμπλοκή στο Δικαστήριο Αμμοχώστου ο κατηγορούμενος-Χαρακτήρισε προκλητικό τον μάρτυρα
Η Μάνταλεϊ ήταν η «πόλη του χρυσού» στη Μιανμάρ-Πλέον κυριαρχεί η μυρωδιά του θανάτου
Χειροπέδες και σε 16χρονο για τα άγρια επεισόδια στην Αγία Φύλα-Στις 20 οι συλλήψεις
Υπέβαλε αίτηση για ίδρυση παραρτήματος στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Πρωτοφανείς εικόνες σε Πάρο, Μύκονο και Χανιά από την κακοκαιρία-Μεγάλες καταστροφές (pics)
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα για τον ξυλοδαρμό του 16χρονου έξω από εκκλησία-Ο ένας ανήλικος
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 51χρονος-Την Παρασκευή οδηγείται στον Εισαγγελέα (pic)