Μνημείο στη μνήμη των θυμάτων του «Ορέστη» στον Άγιο Τύχωνα

Τη μνήμη των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, «Ορέστη», τίμησαν το μεσημέρι όσοι βρέθηκαν στο μονοπάτι Αρμονία στον Άγιο Τύχωνα της Λεμεσού, όπου τελέστηκε μνημόσυνο και έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου.

Πρόκειται για ένα πέτρινο παγκάκι, το οποίο τοποθετήθηκε στο μονοπάτι Αρμονία στην παραλιακή περιοχή του Αγίου Τύχωνα. Το μνημείο ανεγέρθηκε από εθελοντική ομάδα, προς τιμή των πέντε γυναικών και δύο παιδιών, θύματα του Ορέστη.

Η συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 12.30 το μεσημέρι σε στεγασμένο χώρο, λόγω των βροχών, στην παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Ανατολικής Λεμεσού Κυριάκου Ξυδιά. Μετά το μνημόσυνο και όταν το επέτρεψε ο καιρός, έγινε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Η Γραμματέας της Εθελοντικής οργάνωσης που ανέλαβε την ανέγερση του μνημείου σε τοποθετήσεις της στα ΜΜΕ, ανέφερε ότι προχώρησαν σε αυτή την πράξη καθώς συνεργάζονται με άτομα που χρειάζονται βοήθεια και θέλουν να τα στηρίζουν.

cache_500x500_7552566_409118_10112024041641

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων στρατευσίμων της 2025 ΕΣΣΟ-Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοικτή
Πράσινο Υπουργικού για οριζόντια αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στα σχέδια στέγασης του ΚΟΑΓ
Κατ’ εξαίρεση λειτουργία μικρών σχολείων αποφάσισε το Υπουργικό-«Ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά»
Αυξημένη ροή στα ΤΑΕΠ το Πάσχα λόγω τραυματισμών-«Δεν παρατηρήθηκαν φέτος περιστατικά πολυφαγίας»
Προσεχώς οι μονάδες αφαλάτωσης από τα ΗΑΕ-«Θα καλύψουν το κενό των 15 χιλ. κυβικών μέτρων ημερησίως»
Δεν μας αφήνει σε ησυχία η σκόνη-Ελαφρές βροχές σήμερα και πτώση της θερμοκρασίας
«Άδικο να μην εκπροσωπούνται οι καταναλωτές»-Ετοιμάζει ενέργειες και εκτός συνόρων για ΕΟΚΕ ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Καταναλωτές αγόραζαν εισαγόμενα αυγά ως Κυπριακά-«Ο πολίτης δεν ξέρει τι αγοράζει, παραπλανάται»
«Η Κύπρος είναι ιδιαίτερα ευγνώμων για τη στήριξη που της πρόσφερε ο Πάπας Φραγκίσκος»
Έδωσε λύση για το ωράριο λειτουργία των φαρμακείων στην Αγία Νάπα το Υπ. Υγείας-Έτσι θα λειτουργούν