ΒΙΝΤΕΟ: Σπάνιο φαινόμενο-Χιόνισε στη Σαουδική Αραβία, έρημος «ντύθηκε στα λευκά»

Ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο έπληξε τη Σαουδική Αραβία τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η περιφέρεια Al-Jawf στα βόρεια της χώρας, «ντύθηκε στα λευκά» λόγω χιονόπτωσης, που προκλήθηκε από έντονη βροχή και χαλάζι.

Μάλιστα, οι ειδικοί και οι ντόπιοι ανέφεραν πως τα συνήθως ξηρά και ξερά βουνά της συγκεκριμένης περιοχής καλύφθηκαν για πρώτη φορά από χιόνι, έπειτα από τις καταιγίδες που σάρωναν την περιοχή από την περασμένη Τετάρτη.

Αυτή η δραματική καιρική αλλαγή για τη Σαουδική Αραβία έκανε το τοπίο της περιοχής μόλις και μετά βίας αναγνωρίσιμο, με τα ποτάμια και τα ρέματα - συνήθως στεγνά - να ρέουν και πάλι. Οι ισχυρές καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι χαλαζοπτώσεις προβλέπεται πως θα συνεχιστούν, προκαλώντας ενδεχομένως καθυστερήσεις στις μετακινήσεις, κακή ορατότητα και περαιτέρω διαταραχές στην καθημερινή ζωή.

Η αιτία των ασυνήθιστων καιρικών συνθηκών συνδέεται με ένα σύστημα χαμηλής πίεσης πάνω από την Αραβική Θάλασσα, το οποίο έφερε αέρα πλούσιο σε υγρασία, ο οποίος «συγκρούστηκε» με την ακραία θερμότητα της ερήμου της περιοχής, προκαλώντας τις ισχυρές καταιγίδες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε προειδοποιήσεις για ακόμα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, προτρέποντας τους κατοίκους να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές διαταραχές.

Δειτε Επισης

Ο Πούτιν ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Black out σε όλη την Ισπανία και περιοχές της Πορτογαλίας και της Γαλλίας
Στις 7 Μαΐου ξεκινά το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα
Απαιτεί αναγνώριση ρωσικού ελέγχου σε Κριμαία, Ντομπάς, Χερσώνα και Ζαπορίζιε ο Λαβρόφ
Αποκαλύψεις από το δολοφόνο του Ρώσου στρατηγού-Υποστηρίζει πως του έδωσαν 18.000 οι Ουκρανοί
Αποφασίζουν οι Καρδινάλιοι για ημερομηνία σύγκλησης του Κονκλάβιου-Στον ορίζοντα ο Μάιος
Νεαρός έχασε τη ζωή του από βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών-Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία ο ένας
Μαθητής γυμνασίου στις ΗΠΑ έκανε bullying σε πεντάχρονο από την Κίνα-«Μην με πειράξεις, σώστε με»
Στους έντεκα οι νεκροί, ανάμεσά τους και πεντάχρονος, από την επίθεση με όχημα σε πλήθος στο Βανκούβερ
Πιέζει για συμφωνία Ουκρανίας και Ρωσίας ο Τραμπ-«Έτοιμος να παραχωρήσει την Κριμαία ο Ζελένσκι»