Συστάσεις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εν όψει έντονων καιρικών φαινομένων

Να προβούν προληπτικά στους αναγκαίους καθαρισμούς φρεατίων ομβρίων υδάτων, υπονόμων και ποταμών από μπάζα, ακαθαρσίες ή πυκνή βλάστηση και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για έλεγχο και ανάλογες ενέργειες στην περιοχή ευθύνης τους προειδοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, Δήμους και Κοινότητες, καθώς και όλες τις εμπλεκόμενες Κρατικές Υπηρεσίες, λόγω των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων για ακραίες βροχοπτώσεις, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Επιπρόσθετα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία συστήνει στους πολίτες να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα, ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά. Σε περίπτωση που διαθέτουν υδραντλίες σε υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους, να βεβαιωθούν ότι λειτουργούν κανονικά και είναι ικανές να αφαιρούν αρκετή ποσότητα όμβριων υδάτων.

Επίσης, συστήνει στους πολίτες να κλείσουν οποιαδήποτε ανοίγματα που πιθανόν να βρίσκονται στην περίφραξη των χώρων τους, ιδιαίτερα αν ο χώρος γειτνιάζει με ανοικτό οικόπεδο κάτω από το ύψος του δρόμου. Πρόχειρα υποστατικά στέγαστρα με τσίγκους και παραπήγματα πρέπει να είναι καλά στερεωμένα, όπως και οι κύλινδροι υγραερίου και ντεπόζιτα πετρελαίου οικιακής ή άλλης χρήσης, ντεπόζιτα νερού και ηλιακοί θερμοσίφωνες, σκαλωσιές σε οικοδομές και διαφημιστικές πινακίδες. Τέλος, προτείνεται να απομακρύνονται πρόχειρες κατασκευές και υλικά από τις οροφές.

Όταν παρατηρούνται ακραία καιρικά φαινόμενα, το κοινό συστήνεται να περιορίζει την άσκοπη μετακίνησή του και να ακολουθεί τις οδηγίες και συμβουλές των αρμόδιων Αρχών, καταλήγει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Αναμένονται βροχές, σκόνη στην ατμόσφαιρα
Επί τάπητος αλλαγές για την αδειοδότηση ξενοδοχειακών μονάδων-Αναζητούνται λύσεις για τα Airbnb
Οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης έρχονται αλλά κανείς δεν εφησυχάζεται-Παραμένουν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου
Θετική η πρώτη αποτίμηση για τη διεύρυνση του επιδόματος τέκνου-Ζητούν ολιστική στήριξη οι οργανώσεις
Έρχονται αλλαγές στη διαδικασία για έκδοση άδειας πώλησης οινοπνευματωδών ποτών-Η πρόταση που προωθείται
Παραδόθηκε το νέο κτήριο του Κέντρου Αίματος στο Γέρι-Μειώνεται η ταλαιπωρία, περισσότερες αιμοδοσίες
Υποβολή σχολίων ΚΔ για αξιολόγηση από ΣτΕ εφαρμογής Σύμβασης Πλαίσιο για Προστασία Εθνικών Μειονοτήτων
Η ανακοίνωση των Δημοσίων Έργων για τα... 20 εκατοστά στη Γέφυρα της Καλαβασού
Διαβούλευση Υπ. Παιδείας για αναγνώριση στρατιωτικής θητείας σε εκπαιδευτικούς κρατών ΕΕ
Στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος στο ύψος της γέφυρας Καλαβασού-Η ανακοίνωση των Δημοσίων Έργων